Látogatás2012. július 25. 18:00-21:40


Adatlap – Andersen 2 Pub

Vélemény – Andersen 2 Pub

apuska:

A Krúdy Gyula utcában található első és eredeti Andersen Pub egy a kapacitásán messze túlmenő és jól menő fiatalos pincekocsma, aminek további bővítése lehetetlen, ezért a tulajdonosi kör keresett egy másik helyszínt, ahol feltételeztük, javarészt megismétlik a működő receptet. Tehát nagy meglepetésekre nem számítottunk.

A Nagytemplom utca már pont nem az a távolság gyalog, ahova simán átsétál a vendég, ha az Andersen 1 megtelt. Ezért beletelik még egy kis időbe, mire többen direkt átszoknak ide, főként hogy ijesztően sokáig halasztották a jó előre beharangozott nyitást – hónapokig ment egy visszaszámláló a weboldalukon új és újabb céldátumokkal -, míg július hetedikén azért csak sikerült nekik. (Megjegyzem, június 20-án zárt ajtók mögött itt forgattuk az egyik Csendkirály kampányfilmet.)

A berendezés és az italválaszték (6 féle csapolt sör, 8 féle kimért bor, csapolt cyder, márkás röviditalok, 61 féle koktél) a hely áraihoz képest hihetetlenül igényes. Nincsenek túlzsúfolt terek, nincsen kényelmetlen ülés, viszont a saját válogatású diszkó tuc-tuc minden helyiségben üvölt, így még mi férfiak is párosával jártunk WC-re, mert kizárólag ott lehetett egymás szavát érteni. Ami a néma Eurosport közvetítések meghitt fényében még feltűnő, hogy pokolian durva az egységnyi területre jutó italreklám szennyezés, a Bacardi, Ballentines, Jagermeister, Dreher és Red Bull logó még a díszítésben is jelen van, mintha csak egy komolyabb zenei fesztiválon lennénk. Egyébként jellemző, hogy mennyire alkoholfejsúlyos itt a gyermek. Minden asztalon ott az alkoholos itallap, hátán a megannyi koktél, de hogy egy üdítő, kávé, tea vagy ropi mibe kerül, arról még a vörös boxok fölött lépten-nyomon elhelyezett ártáblákról sem lehet tájékozódni. Aztán csodálkoznak, ha úgy bebaszik itt a kispénzű fiatal, hogy a bejárati ajtó elé ültetett szekuritinek kell kivezetni?

Az amúgy is olcsónak tűnő árak mellett a napi italakciók, a méter sör és a spéci Bacardit kínáló hoszteszek aztán még rátesznek egy lapáttal, hogy jóval többet igyál, mint ami már egészséges. Ekképp itt hatványozottan igaz, hogy ésszel kell inni, el sem merem képzelni, mi lehet itt egy péntek-szombat este.

3 héttel a nyitás után szerda este még erősen pangott a hely, de biztos vagyok benne, hogy nem kell már sok, hogy csúcsra pörögjön, mert láthatóan tényleg sok fáradságot és pénzt beleöltek ebbe, és mert ők a haszonszámításkor a sok kicsi sokra megy elvet követik. Ami fura, hogy az Andersen 2 a legtöbb tulajdonsága alapján akár még nekem is lehetne kedves – beleértve az egységes bárdizájnt megtörő egyetlen underground stílusú hátsó különtermet is -, ha nem lenne néhány felettébb kritikus pont, amit 30 év fölött már sehogy nem tudok figyelmen kívül hagyni.

kalimpa:

Van ebben a helyben valami, ami miatt nagyon nem… Gimis, első baszós törzshelynek biztosan kiváló, de ebből mi már kinőttünk.

strasszi:

Aki innen kiöregszik, az megy majd a Morrison’s-ba?

Árak a látogatás idején – Andersen 2 Pub

  • Csapolt sör (5 dl): Andersen sör (Kőbányai), 199 Ft
  • Üveges sör (5 dl): Arany Ászok, 299 Ft
  • Bor (1 dl): Balatoni Muskotály, 139 Ft
  • Rövid (4 cl): Unicum, 499 Ft
  • Üdítő (2 dl): Szénsavas üdítő, … Ft
  • Meleg ital: Capuccino, … Ft
  • Harapnivaló: Ropi, … Ft

Értékelés – Andersen 2 Pub

3,5 pont

Felderítjük a környék kocsmáit.

vendéglátóhely érdekesség