Látogatás2012. szeptember 26. 18:00-20:00


Adatlap – BoB Bar

Vélemény – BoB Bar

apuska:

Fura az egész szituáció. Nem is oly rég történt ugyanis, hogy a 4BRO Hungary Budapest egyik alternatív kreatív ügynöksége több bloggert megkeresett, miszerint működjenek ugyan már velük együtt 3 új szórakozóhelyük megnyitásának hírét vinni. Hogy hogy nem, a címlistába a Kocsmablog is belekerült. Profilunkba illik, sorban az első darab a BoB, s mivel meghívtak néhány italra, akkor már hogy a viharba ne vállaltuk volna el?

Who the fuck is BOB? BOB missing! Június vége óta több helyen találkozhatott ezzel a kérdéskörrel az, aki az 5. kerületben járt. A Széchenyi tér egyik üveghomlokzatán, a Zrínyi utca egyik ódon irodaháza előtti kordonon, de a környéken kiszórt több száz plakáton és matricán is BOB-ot keresték. De ki ez a BOB?!?

A választ azóta a Facebook oldalukról már tudjuk. BOB az Utcabár (Bacardi Original Bar), és BOB a névadó karakter, egy rejtélyes úriember, aki imádja az ötvenes évek kubai hangulatát és ha csak teheti, kényezteti a szép nőket. A 4bro Bisztró és az Ötkert sikere után újabb felsőkategóriás hellyel örvendeztetik meg az erre a stílusra érzékeny hölgyeket, és az erre a stílusú hölgyekre érzékeny urakat, ezúttal a legmagasabb minőségű long drinkek és koktélok a hívószó, plusz egy lombkoronáktól zavaros kilátás a Lánchídra és a Budai Várra. Ez, vagy inkább ő BOB, akinél a szeptember 22-i megnyitó óta papíron egyszerre 300-an bulizhatnak (kisebbnek tűnik), felüdülés a csajoknak, hogy itt végre felhúzhatják a legmagasabb tűsarkújukat.

A hangulatról a hely jelmondata – Szesz and the City – is sokat árulkodik. Az Utcabár fantázianév jelentése az lenne, hogy nem túl sznob, de nem is kocsmahangulatú, ami ötvözni tudja a fiatalok és a már őszülő halántékúak könnyed szórakozással kapcsolatos elvárásait a magas színvonalú italkínálattal, a szemtelenül jóképű és profi mixerekkel, és az igényes enteriőrrel. Ugyancsak erre az életérzésre erősít rá BOB, ahogy a Facebookon bemutatkozik: Bob vagyok. Ahol én vagyok, ott szesz is van. Ha nem az ivásból lesz bajod nálam, akkor a nőkből lesz. Nálam táncra kelnek az emberek titkai. Mindez őrült hallucinációnak tűnhet, de mégis igaz. Azt hiszem.

Az megint más kérdés, hogy ez a fajta imidzs alapvetően hazudtolja meg az egykori BOB-ot a Bazilikánál, akiről/amiről 2009 elején az est.hu még úgy írt, hogy amerikai stílusú jazzbisztró, tágas tér, szemet gyönyörködtető lámpaóriások, kényelmes bőrszékek, halk zongoraszó, nagyvonalú közegben nagyvonalú ételek, ahol az amerikai ízvilág kifinomult európai stílussal előadva remek párost alkot. Most akkor BOB háttal megy az időnek és megfiatalodott?

Vagy én vagyok, aki megöregedtem és kellemetlenül mocorogtam a hosszú bőrkanapén. Mert inkább hasonlít BOB egy modern szálloda számomra megfizethetetlen bárjára, mint bármilyen kocsmára, amilyenekhez mi szoktunk. Már az itallap böngészésével is eltöltöttem vagy negyedórát, mert nehogy már sört igyak, mikor koktélt is kóstolhatok, de ha 20 oldalon át sorolják őket, és 10 fővel számolva egynél többre nem is futja a keretből, akkor legalább jól válasszak. A nevek többsége persze nem mondott nekem semmit, ezért az olyan alkotóelemekre koncentráltam, amelyekről legalább sejtettem, hogy mi fán terem. Valami gyömbéres long drinkre lőttem, igazából egynek jó volt.

Na de hogyan tovább, nézett ki mindenki a fejéből, mert a kubai életérzéssel itt semmit nem lehet kezdeni, ha az ember csóró. Nincs tengerpart, pár dollárért kapható szivar és rum, csak egy jól eltalált díszlet, és olyan típusú emberek, akikkel ott ahol mi mozgunk, még véletlenül sem találkozunk. Egy Maserati parkolt az épület előtt, szomszédunk a Gresham palota, de én a mosdóban már a favályúk láttán is elbizonytalanodtam. Meg az a sokféle pohár. Az a sokféle ital. Csak a példa kedvéért: Dom Perignon 137.900 forintért, 4 cl Henessy Richard konyak 67.940 forintért, de egy deci 6 puttonyos Dobogó Tokaji Aszúért is ki kellene fizetni 5.640 forintot.

Köszönöm, hogy bepillanthattam ebbe a világba. Sajnos nagyon egyszerű okai vannak annak, hogy miért nem fogunk soha ideszokni.

kalimpa:

Kifejezetten testidegen nekem ez a Bár. Nem szoktam ilyen sznob helyekre járni, rám jön a fázás ettől a műmájer, nagyarcú, koktélos pucctól. Biztos sokaknak tetszik, kell is ez a közeg, legyen, nekem mindegy, amíg nem teszik számomra kötelezővé.

A dizájn amúgy nem rossz, szépek és arányosak a fényviszonyok, ez pozitív. Az ajtó előtti fekete-bordó hamutartó tökjó ötlet, ez is tetszik.

Koktélt ittam, nem szoktam, nem estem hasra tőle, édes lötty mind, amit kóstoltam – szerintem mojito mind, csak más-más ízesítéssel.

balu:

Hangulatos, kellemes hely, de nem az a mindennapi lejövök a haverokkal bebaszni típusú. Közben exkluzívnak sem mondanám, kicsit olyan, mintha egy romkocsmát tuningoltak volna fel full extrásra. Tényleg nem tudom hova tenni, valószínűleg csak azért, mert nem nekem való.

Night Club előtt (BooBs), masszázst követő happy ending után, shoppingolás helyett.

dsila:

A spanyol-kubai design úgy igényes, hogy nem túl puccos, kicsit Hemingway-i a hangulat.Az itallap kifejezetten különleges, nagyon minőségi kivitelezés: 48(!) számozott oldal tartalomjegyzékkel, szövetborítás, több fotóbetét.

A választék szinte már túl nagy, viszont ilyen helyen nem lenne megengedhető, hogy a felszolgáló ne ismerje az itallapot. És kényelmetlen volt az ülés.

bal:

Hát? Magamtól nem jöttem volna be egy ilyen helyre, de a szerda ugye ment. Nagyon pozitív csalódás egy olyan kerékpáros punknak, mint én.

Jó a dizájn, nincs túllihegve, kellemes zene szól, ami pont eléggé hangos, hogy aláfessen egy jó beszélgetést. Annak ellenére, hogy hol van a hely, egyáltalán nem rémesek a koktélárak, cserébe jó alapanyagokból készítik.

Akik szeretik a light puccos helyeket és szívesen szopogatnak koktélokat, azoknak kötelező, másoknak megnézős jelleggel ajánlott.

dé kapitány:

Impozáns hely, de van benne valami, amitől mégsem találja a helyét a téren. A konténer hamutál nekem is kifejezetten tetszik. Who the fuck is BOB?

juli:

Jó fények, kellemes, halk zenével fűszerezve. Végre egy hely, ahol lehet a mellettem ülő ember hangját hallani. Széles az italválaszték, így aki szeretne új és újabb koktélokat kóstolgatni, annak megfelelő. A pult kicsit színpadias, és túl sok stílus és anyag keveredik benne. Valószínűleg, ha megtelik éjjel élettel a hely, akkor más arcát mutatja és működik.

lego:

Alapvetően hangulatos hely, tetszik a berendezés, de kicsit úgy látom, nincsen még meg a helynek a szelleme, ami az új helyekkel kapcsolatba mindig nehézkes. Ha idővel sikerül megtalálni, akkor jó eséllyel pályázik arra, hogy ismerőseimnek is ajánljam.

Árak a látogatás idején – BoB Bar

  • Csapolt sör (4 dl): Tuborg Green, 650 Ft
  • Üveges sör (3,33 dl): Tuborg Mix, 520 Ft
  • Bor (1,5 dl): Légli Géza Szőlőskislaki Rosé, 910 Ft
  • Rövid (4 cl): Unicum, 940 Ft
  • Üdítő (2 dl): Szénsavas üdítők, 420 Ft
  • Meleg ital: Capuccino, 480 Ft
  • Harapnivaló: Füstölt libamáj szőlővel, dióval, 3150 Ft

Értékelés – BoB Bar

3,5 pont

Felderítjük a környék kocsmáit.

vendéglátóhely érdekesség