Látogatás2015. január 30. 18:15-00:20


Adatlap – Főbejárat söröző

Vélemény – Főbejárat söröző

apuska:

Az összehasonlítási alapunk friss, mert a szomszédos Hordós söröző és borozóban épp a minap ittunk, és a magunk módján le voltunk nyűgözve. De ami a lényeg, a magunk módján itt is!

A megállító tábla szerint a csapolt sör korsója a Corvin negyed villamosmegállótól 40 méterre is pont ugyanannyiba kerül, mint 50 méternyire, viszont míg ott Soproni volt, itt már Arany Ászok. Elképzelhető, hogy valakinek ez számít? Egy régi-régi reklámplakát szerint Dárdai Pál, az Arany Ászok fociklub fővédnöke és Tóth ‘Radír’ Gyuszi üveges a győztes meccs után erre esküszik. Vagy életszerűbb, hogy nincs nálad kápé? Itt bankkártyával is tudsz fizetni. Ez volt az első igazán komoly meglepetés, és hogy a bejárati ajtón ezt még angol nyelven is feltüntették. Mégis milyen vendégkörre számítanak?

Mert amikor benyitottunk, azonnal tudatosult bennünk, itt évek óta nem változott semmi, a Főbejárat semmivel nem lett trendibb, mert abból nem lehet baj, ha örök minimálba tolják. A névválasztás mondjuk telitalálat, hátha a túloldalról egybefüggőnek tetsző kocsma főbejáratát itt keresik, de ha más nem, az akciós long drink kínálat bármelyik buliba igyekvő fiatal csapatot képes meggyőzni.

Főbejárat söröző

Az alsó szinten nagyvilági az élet, lassan isznak a régi bútorok. Az emelet cserébe gyalázatos. Talán a kánikula teszi. Ami az alkohollal együtt a legrosszabbat hozza ki a rosszul szocializált arcokból. Emiatt boxolnak a plafonba, dobálják le a székeket az asztalról, és emiatt nincs itallap se kikészítve, a pultból már ki se adják, mert rosszak a tapasztalatok, néha felgyújtották. És az a fényesre koptatott rúd mire való? Jogos asszociáció, de megnézném azokat a táncosokat…

Jó hír, a légkondit bekapcsolták. Igen, télen! Este 8-ra teljesen kicserélődött a közönség, megszállták a teljes kocsmát a fiatalok. Lent a buli előtt gazdaságosan töltikézők, fent egész érdekes arcok, sok köztük a hosszú hajú férfi. De nem a vérmesebb metálos fazonok, ránézésre inkább mondanám őket a fantasy világából csak percekre kikacsintó szerepjátékosoknak. Ehhez mérten a földi létük alkalmával ott spórolnak, ahol tudnak, sokan Rocky Cellart isznak, ej de hosszú még az út a minőségig. Mi pedig egy életünk, egy halálunk, kikértünk a tömény szeszek listájából a legkülönbet, a csótányt, ami 4 cl Baileys és 2 cl 80%-os fekete absinth keveréke. Két ilyen után kalap-kabát, ígérte a pultos, mosolygott, és adott hozzá egy szívószálat. Majd mi tudjuk… Tényleg tudjuk. Csak az íze végett, elosztottuk sokfelé.

kalimpa:

Kocsma az Üllői úton sosem jelent túl jót, ellenben ezzel. Semmi gond nincs vele, leszámítva az egy-két lepattant alkesz arcot, de azok sem zavartak semmit-senkit.

Az árak olyan kocsmásan normálisak, inni jó itt, de sok semmi extra, kivéve a csótány italt, próbáljátok ki, érdemes. 🙂

dé kapitány:

A csótány itt a helyi koktél. A csótány színe, mint a búzafűlé. Mind ízre, mind állagra. Kóstolásra javasolt, kettő után pá, kis aranyom, pá! Két kortynál megálltam. Off.

Árak a látogatás idején – Főbejárat söröző

  • Csapolt sör (5 dl): Arany Ászok, 320 Ft
  • Üveges sör (5 dl): Rocky Cellar, 240 Ft
  • Bor (1 dl): Kimért borok, 80 Ft
  • Rövid (4 cl): Kommersz, 220 Ft
  • Üdítő (2 dl): Szénsavas gépi üdítők, 120 Ft
  • Meleg ital: Kávé, 140 Ft
  • Harapnivaló: Ropi, 150 Ft

Értékelés – Főbejárat söröző

3,5 pont

Felderítjük a környék kocsmáit.

vendéglátóhely érdekesség