Látogatás2013. szeptember 20. 18:40-23:30


Adatlap – Grafika söröző

Vélemény – Grafika söröző

apuska:

A Grafika söröző, borozó újranyitott! Nekem úgy tűnik, már évek óta üresen kongott, de mióta a nyerőgépek kikoptak, biztos. Aztán a non-stop sörmaratonon a Mester utcai Lépcsős borozóban a tetovált rocker szőke hajú pultos csaj mondta, hogy munka után ő a Grafikába jár néha el bulizni, s hogy tegnap is épp csúnyán elhajolt. Nem mondom, hogy azt reméltem, hogy most is ott lesz, de azért számoltam néhány fiatallal!

Persze a reményre okot adott, hogy a frekventált Ráday utca szomszédságában meghúzódó Lónyaiban láttunk már a trendekkel szembemenő vendéglátóipari csodákat. Elvégre közel a körút, közel a Corvinus, alkalmanként az ott hallgatók nyilván isznak, és a közgazdasági tanulmányaik során bizonyára tudatosult bennük, hogy van ami drágább, és van ami olcsóbb. Na, a Ráday és a Lónyai utca közül az utóbbi a határozottan spórolósabb: a 6:3 borozó, a Lónyai Pub, a Kicsi eszpresszó, a Gabi kávézó, a Corvinus söröző adta egyetemi láncba tökéletesen passzol a Grafika, ami jelen formájában inkább söröző, mint borozó.

Az ablaküvegre színes filccel felírt szolgáltatások és itallap részlet önmagában meghatározza a célközönséget. A Grafika pont ennyit tud: csocsó, flipper, tévé, zenegép, ital akciók, és ami jó hír, hogy ennél tényleg csak egy hajszálnyival akar többet, bár a vörös műmárványos belső színvilága egy az egyben a Moszkva téri Gomba presszó egyszerűségét idézi, az örökül maradt Grafika nevet igazoló képeket annyira profin megvilágították és odaszegezték, mintha még sok-sok kiállításban gondolkodnának. Más kérdés, hogy kit szólítana meg az efféle képzőművészet egy Éjjel-nappal Budapest sújtotta környezetben, már amikor a pultot támasztó törzsvendég birtokolja a távirányítót?

A belső térben a műanyag kerti székek igénytelenségéért kár. Az irodai álmennyezet és a 15 éves hifi szintén kissé olcsó, cserébe a ház koktéljai hozhatnak enyhülést a kritikus látásmódba: banán flash, apple koktél, savanya koktél, nyári koktél, kamikaze, gin fizz, akrobata… – bárcsak láttam volna, ahogy péntek este a fiatal csajok gátlástalanul öntik ezeket magukba.

kalimpa:

Elég átlagosnak mondható kis ivó ez a grafika. igazából semmi baj nincs vele, viszonylag tiszta WC-vel, kedves és figyelmes kiszolgálással illetve baráti árakkal, akár még egy teljesen jó kocsma is lehetne, csak egy kis fantázia kellene hozzá. bár vannak kiállított képek a falakon, és van TV is, de talán valamivel dizájnosabb belső, nagyobb kaja kínálat jobban pörgetné.

Mondjuk a zenegép nálam telitalálat, nagyon szeretem, amikor pár sör elfogyasztása után az ember válogathat a régi slágerek és a réges-régen lefutott klasszikusok között szabadon.

Nem lesz törzshelyem, de kb. rosszat sem tudok mondani róla, átlagos és kissé unalmas.

dancsopanza:

Én csak leugrottam 1 sörre, azt 4 lett belőle.

anyicska:

Mikor megtudtam, hogy a Grafikába megyünk, gondoltam, hogy valami művészi helyen fogunk borozgatni. Háááát, nem igazán így volt. Mondjuk a csíkos roló és egy absztrakt festmény a bejárat mellett valamennyire akár utalhatna művészetre, esetleg egy hangulatos francia kávézóra, de itt ennyit a kultúráról… A Grafika nem különleges hely, de cserébe olcsó, legalábbis ahhoz képest, hogy hol fekszik. A dizájn hanyagolható, bár a műanyag kerti bútor igazán durva és rossz értelemben kiemelkedő része. De végül is sör van, bor van, és van egy extra plusz kiegészítő, és pedig a wasabis chips, nyamm…

Árak a látogatás idején – Grafika söröző

  • Csapolt sör (5 dl): Soproni, 290 Ft
  • Üveges sör (5 dl): Steffl, 340 Ft
  • Bor (1 dl): A Ház Bora, 120 Ft
  • Rövid (4 cl): Becherovka, 360 Ft
  • Üdítő (2 dl): Gépi szénsavas üdítő, 160 Ft
  • Meleg ital: Eszpresszó, 130 Ft
  • Harapnivaló: Chips, 250 Ft

Értékelés – Grafika söröző

3,5 pont

Felderítjük a környék kocsmáit.

vendéglátóhely érdekesség