Látogatás2008. március 19. 17:30-18:10


Adatlap – Kiadó kocsma

Vélemény – Kiadó kocsma

apuska:

Találkozzunk az Oktogonon! – napi több ezerszer elhangzó mondat. Üljünk be valahova! – szintúgy…

Édi-bédi és sznob körökben nyilván ilyenkor rohan mindenki a Liszt Ferenc téri trendi kávézók bármelyikébe egy buborékmentes vízre – mentalevéllel, de nem úgy a hozzáértő kocsmaszakértők, akiknek üzemanyaga a sör, lételeme a hangulat, és még azt is szeretik, ha a személyzet gyors, mosolyog, a vendégért legalább látszólag oda van, és a számla végösszege sem veri ki a biztosítékot.

Kiadó? Kiadó kocsma, bólintottam. De nem úgy! Ide nem bérlőt keresnek, aki sikerre viszi a helyet, olyanja már van. De még könyvekkel, folyóiratokkal sem foglalkoznak, ergo baromira megtévesztő a hely neve, a Google-ban célirányosan rátalálni emelt szintű érettségi feladat.

Ez egy kávézó és egy kocsma egymás mellett (gyakorlatilag egymás alatt), melyből a földszinti nagyobb kocsmarész – melegkonyhával, galériával – csak este nyit. Alsó-felső egy kézben, egy menüsorral futnak, ahogy kell, dohányzóknak és nem dohányzóknak külön kialakított szektorokkal. Vendégeik közt sok a bringás, a művészlelkű értelmiség, és a szárnyaikat bontogató egyetemista.

Térül, csapol, fordul, asztalunkhoz fut a személyzet férfi tagja, míg a női nagy bánatunkra hanyagol, és kb. így is hagytak volna minket magunkra zárásig, ha oda nem szólunk, hogy kiszáradt a torkunk. De a részletgazdagon igényes környezet és a literes korsó szerény marasztalásunkhoz már bőven elég, valahogy az egész nagyon is szeretni való, főleg lent az ott alul, amig csak ki nem vágyik az ember a szabadba!

kalimpa:

Eladó, kiadó most a szívem… Itt kezdődik a mai mesedélutánunk, ahol a beülés néha leülés, de nem a székekre, hanem a földre maximum, mivel a hely domborzati elhelyezkedése végett nem a legideálisabb nagyobb osztálytalálkozók megrendezésére, mivel nem nagy, de legalább kicsi.

Külön dohányzó, mellette a wc-re vezető ösvény keresztezésében pedig a no smoking részleg. Jó ez, mert ugye ízlés dolga, hogy ki mit szeret, füstöt vagy pihent-áporodott kajaszagot.

A pia felhozatal kb. itt sem nyújt semmilyen meglepetést… Ha csak nem a zsubi, úgy is, mint a zsubrowka nevű mennyei manna ital formájában, kinek hogy, ez is ízlés dolga, de én almalével imádom. Pont.

Árak tekintetében talán átlag feletti, mit lehet sokallni, de egy térrel arrébb már kevésnek tűnne.

Összegezvén, nem rossz hely, hiba minimál, kellemes a zene és hideg a sör.

És a pince? Hangzott már nem egyszer eme pár szavas kommunikálás a szánkon és az elménken túlról. Miért? Miért ne! Jó is, szép is, átlagos is, különleges is, izgalmas is, finom is, hideg is, formás is… Olyan igazi leülős, beszélgetős, világmegváltós hely ez bringásoknak, ügyvédeknek, dílereknek, külhoniaknak, TV-szerelőknek, szakácsoknak, zenészeknek, kurváknak, egyetemistáknak, sörkedvelőknek, randisoknak, szülőknek, fiataloknak, időseknek, csajoknak, pasiknak. És hogy miért? Talán a hely szelleme, vagy a kiszolgálás elegánsan egyszerű és emberközeli mivoltja… Nem tudom, de mindenesetre egyik kedvencem!

A sör kínálat kielégítő, a kaja finom, és nem idegtépően drága… Viszont elég jó adag, még nekem is. A pincér lányok kifejezetten csinosak és mosolygósak, a pincérpasik rendesen kiszolgálnak minden pofarángás és fintorgás nélkül, míg a zene pedig pont a miliőhöz illően sötét, lazulós, háttérzaj, nem dobhártyaszaggatóan hangosan, de azért mégis duruzslóan kellemes.

No, asszem a mai lojalitásomnak köszönhetően már meg is érdemelnék tőlük egy-két potya sört, na persze semmi korruptság vagy lekenyerezés… de hát azért a sör, az sör…

Kiadó kocsma

Árak a látogatás idején – Kiadó kocsma

  • Csapolt sör (5 dl): Dreher, 420 Ft
  • Üveges sör (5 dl): HB búzasör, 550 Ft
  • Bor (1 dl): Frittman Duett Cuvée, 200 Ft
  • Rövid (5 cl): Becherovka, 550 Ft
  • Üdítő (2 dl): Rostos gyümölcslé, 240 Ft
  • Meleg ital: Forró csokoládé, 350 Ft
  • Harapnivaló: Gombás melegszendvics 400 Ft

Értékelés – Kiadó kocsma

3,5 pont

Felderítjük a környék kocsmáit.

vendéglátóhely érdekesség