Adatlap – MONYO Land

A MONYO Brewing Co. sörfőzdét 2014-ben alapította Pein Ádám és Németh Antal sörfőző mester. Céljuk az volt, hogy minél több emberhez juttassák el minőségi kraft söreiket. A cég első öt évében dinamikusan fejlődött, organikusan jutott el a házi sörfőzéstől a Főzdepark egyik alapító sörfőzdéjévé. Majd 2019 őszén egy biztos hátterű befektető bevonásával elindult a MONYO történetének eddigi legnagyobb fejlesztése, egy új sörfőzde építése.

Sörfőzdéből élménycentrum

A sörfőző berendezések modernizálása és a gyártási kapacitás növelése mellett (3000 nm² csarnok, 2000 liter kapacitású főzőház, 6000 literes erjesztőtartályok, 6000 palack ill. doboz / óra kiszerelősor = kétmillió liter sör / év) így lehetőségük nyílt régi álmaik megvalósítására. A sörfőzde privát és céges rendezvények, valamint konferenciák befogadására is alkalmas. Része lesz egy látványkocsma, ún. taproom, ahonnan rá lehet látni a sörgyártás folyamatára. Lesz egy kézműves kenyérüzem, ahol minden kovásszal készül. Végezetül zeneszeretetüket és söreiket összehozva az új telephely udvarán kialakításra kerül egy élőzenés koncerthelyszín.

Utóbbi beteljesüléseként 2021 tavaszán nyitja meg kapuit a MONYO Land, amely a nyári szezon folyamán 50 koncertnapos programmal készül, elsősorban a péntek és szombat estékre fókuszálva. A várható zenei palettába egyaránt beleférnek a mainstreamet alulról súroló és egyáltalán nem súroló pop-, alternatív és rockzenekarok, a hiphop és elektronikus-zenei előadók, a hazai könnyűzenei körforgást évek óta meghatározó produkciók, és a legfrissebb, újonnan felkapott arcok. Az idei szezon során ami már biztos, hogy többek közt fellép a BëlgaPéterfy Bori & Love Band, a Carson Coma, a The Biebers, a Ricsárdgír és a Lóci játszik.

Monyo Land szórólap
Monyo Land szórólap

MONYO Land

A MONYO Land több mint sörfőzde, és több mint koncerthelyszín. Az alapítók célja, hogy egyedi, karakteres hangulatú ipari helyszínükön különleges élményt nyújtsanak élőzenei koncertekkel, vezetett főzdetúrákkal, minőségi vendéglátással, illetve bármilyen egyéb karakterükhöz illő szórakoztatási lehetőségekkel. Ezeknek kitűnő kísérőik lesznek prémium söreik, egyszerre legalább 10 különböző csapról.

A helyszín egyedi karakterét egyedi arculattal támogatják meg az alapítók, így a rajzokon-animációkon a MONYO sörök címkéin és promóciójában megszokott szürreális grafikai világ újabb szintre lép. A helyszín arculati anyagain és hirdetésein MONYO Land egy jövőbeli fantázia-ország, ahol különböző világok különböző lényei szórakoznak együtt – kifejezve a helyszín nyitott szellemét, sokoldalú, befogadó jellegét, valamint a megszokott hétköznapi dimenzióból való kiszakadás ambícióját.

MONYO Land aranyjegy
MONYO Land aranyjegy

A helyszín fontos paraméterei

  • 5000 m² alapterületű kert
  • 1500 fő befogadóképesség
  • 24 méternyi bárpult
  • 32 sörcsap
  • 120 m² területű nagyszínpad, Martin Audio hangrendszer, SGM, ADJ és Robe lámpák
  • könnyen megközelíthető BKV-val a Kökitől, de fél óránként majd különbusz jár a Blaha Lujza térről, amivel 30 perc az út

Megnyitó: 2021. április 30. június 4.

A hely nyitását beharangozó 8 részes rövidfilm kampány január végén indul. Mivel a helyszínt a maga valójában az április végi nyitási előtti napokig maximum látványtervekkel lehet szemléltetni, és nem lehet a maga valójában megmutatni, az előkészületeket a MONYO Land három nagykövetének kalandjain keresztül láthatja a közönség. Sena (Irie Maffia), Szirmai Gergő (videoblogger) és Papp Szabi (Supernem) fáradhatatlanul dolgoznak az előkészületeken a heti rendszerességgel jelentkező vidám, abszurd rendhagyó sorozatban.

MONYO Land nagykövetek
MONYO Land nagykövetek

Várni jó

Nem kérdés, a MONYO brand ezzel minden hazai versenytársát lelépte, és ha nem is emelkedik Neverland Ranch-i magasságokba – reméljük -, így is kellően komplexszé lesz az élmény.

A kraft sör eddig is nagymértékben szólt a rock&roll életérzésről, a közösségi időtöltésről, a minőség iránti elkötelezettségről. De most, hogy lesz a piacnak egy ilyen szintű szereplője, aki az elkövetkezendő évek naposabb felét örök fesztiválsorba helyezi, az edukáció kiteljesedhet, plusz az alkalmi fogyasztókat is képes lehet megszállott rajongókká nevelni.

És ami a legjobb, hogy ezekben a COVID sújtotta időkben újra van egy konkrétum, amit érdemes várni!

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Kocsmablog (@kocsmablog) által megosztott bejegyzés


Felderítjük a környék kocsmáit.

vendéglátóhely érdekesség