Adatlap – Bus Pub

Miért pont busz?

A sörözőnek átalakított régi vasúti kocsik és a modern Food truck-ok világában meglepő, hogy pont ez a fajta Bus Pub kombináció, mi a legkevésbé tipikus. A cél nem is lehetett más, mint egy egyedi vendéglátóhely létrehozása, amely új színt visz a jelenleg is erős kocsmamezőnybe.

Az ötlet? Adta magát. Megálmodói régóta buszokkal dolgoznak, szabadidejükben szívesen söröznek, így elég volt ezt a két dolgot összesimítani.

Innen indult

Az 1987-es Ikarus 280-as busz előéletéről annyit tudni, hogy igazán aktív éveiben Óbudán járt, majd a kötelező szolgálati ideje után a BKV árverésre bocsátotta. Új tulajdonosai kívülről-belülről ismerik a típust, maguk intézték a 16,5 m hosszú, 12 tonnás, 210 lóerős busz felújítását, vezetik egyik helyről a másikra, és állnak be új funkciójában a pult mögé.

A felújítás során az egészet újjá kellett építeni. Az egy évig tartó munka során voltak nehéz időszakok, a téli hidegtől kezdve az anyagok beszerzéséig, de szerencsére sikerült mindent megoldani.

A kívülről élénk pirosban pompázó busz körülbelül 30 férőhelyes. A vendégek nagy része kényelmes kanapékon foglalhat helyet, emellett a busz előtt 30-35 embernek van még hely a sátor alatt elhelyezett padokon. A belső tér szolgáltatja a hely exkluzivitását. Rossz idő esetén fűthető, melegben klímás, benne wi-fi, a telefonok töltésére USB-csatlakozók, és 2 db tévékészülék.

Bus Pub: mit kínál és hol?

A Bus Pub-ban megkapni mindent, amit egy hagyományos kocsmában. De vannak olyan különlegességek is, mint a Tátra tea vagy Szigetköz Lelke pálinkák, ám a középpontban mégis a Kapucinus sörfőzde kézműves sörei állnak, ezek közül 4 fajta csapolva (Bodzás Angyalka, Szeplőtelen, Illuminátor, Nem vagyok én Apáca). Ételek nincsenek, és nincs is tervben.

A Bus Pub 2017-ben a Városligeti majálison debütált, és a visszajelzések alapján igen jól. A busz teljesen funkcionális, így a lehetőség adott, hogy bármikor új megállót keressenek. Alkalmas különböző roadshowkon, fesztiválokon, céges rendezvényeken való részvételre, de magánszemélyek igényeihez igazodva legény- és leánybúcsúk, családi-, baráti összejövetelek, születésnapok, évfordulós események is tarthatóak benne tetszés szerint bővíthető kínálattal. Innentől az országban bárhol feltűnhet!

Bus Pub
Bus Pub, előtérben sörpadok

A busz a régi, a tulajdonos új

2020-ban a Busz Bár Kft. vásárolta meg a bárként átalakított buszt, hogy ott szolgálja ki kedves vendégeit.


Felderítjük a környék kocsmáit.

vendéglátóhely érdekesség