Adunk a kocsmáknak egy pofont!
10 állandó kérdés, 10 válasz.
Ismert arcok nyilatkoznak.

Szabó Benedek világraszóló zenei pályafutását a 2000-es évek közepén a bajai Gyökkettőben kezdte, majd a 2010-es évek elején a Zombie Girlfriend indie formációban vált ismertté. A 2013-ban elrajtolt Szabó Benedek és a Galaxisok névadója, a dalok szerzője, énekese. Eddig két közérzeti albumuk jelent meg Kapuzárási Piknik és A legszebb éveink címmel, mindkettő magyar nyelvű, történetmesélős, szövegcentrikus, gazdagon hangszerelt lemez, aminek egyszerűsége és hétköznapisága miatt a közönség gyakran éli meg benne a saját érzéseit. Kötelező élmény, szabadon hallgatható!

Név: Szabó Benedek
Születésnap: 1987. március 14.
Foglalkozás: zenész, irodista
Mottó: Nem szeretem a szlogeneket.

Szabó Benedek
Szabó Benedek

Mikor és hol rúgtál be először?

Az általános iskolai bankett előtt megittam két vodkanarancsot, de igazából középsuli elsőben, egy korcsolyázáson rúgtam be először. Busszal mentünk, a negyedikesek oda-vissza leitattak minket hajósi kannásborral. Akkor hánytam először és utoljára a szüleim előtt. Nagyon rossz élmény volt.

Milyen gyakran jártál illetve jársz kocsmába?

Kocsmába járni akkor kezdtem, amikor zenélni, zenélni pedig tizennégy évesen kezdtem, szóval nagyon sokáig nagyon sokat jártam kocsmába. Egy ideje igyekszem sokkal ritkábban.

Mi a fő szempont, mikor szórakozóhelyet választasz egy barátaiddal való találkozáshoz?

A funkcionális helyeket szeretem, ahol lehet ülni, inni, beszélgetni. Itt kényelmesen elvagyok, a hangos, zsúfolt klubokban nem. Kivétel a Nyár utcai Beat on the Brat, mert ott nagyon ritkán lehet leülni, sokan is vannak, személyes és kulturális okokból kifolyólag mégis nagyon szeretem.

Melyik a kedvenc kocsmád / szórakozóhelyed és miért?

Baján az eredeti Mini volt a legendás helyünk, regényt lehetne írni azokról az évekről. Sajnos bezáratták, de megnyitott máshol, bár nyilván nem ugyanaz. Az Armstrong meg azért fontos, mert az volt az első kocsma, ahova jártunk, és ott lettem zenész – ha nem létezne, most nem is lenne zenekarom.

Milyen alkoholos italokat fogyasztasz?

Sört. Ritkábban bort, bulikban unikumot.

Milyen tapasztalataid vannak más országok kocsmáiról?

Ha külföldön vagyok, igyekszem nem nagyon berúgni, mert azt itthon eleget csinálom, és emlékezni is szeretnék valamire. Általában csak egy-egy sörre ülök be valahova, de nem késdobálókba, szóval összehasonlítási alapom nincs.

Hogy reagálsz, ha felismernek egy nyilvános helyen?

Általában örülök neki. Kivéve, ha rám másznak és zaklatnak, mert attól megijedek. Vannak, akik azt hiszik, ha kellő ideig nem hagynak békén, barátok leszünk. Nem leszünk.

Tudod-e, hol a határ?

Nem. Most éppen ezért nem iszom. Az évek során az ivás egyre több gondot okozott mind nekem, mind a körülöttem élőknek. Az embernek előbb-utóbb szembe kell néznie azzal, hogy problémái vannak.

Volt-e bármi, amit megbántál, és az alkoholra fogtad?

A legrosszabb dolgok közül, amiket életemben csináltam, majdnem mind részegen történt.

Mi a trükköd másnaposság ellen?

Nem kell berúgni. És sok szénsavmentes víz.

Adatlap – Szabó Benedek és a Galaxisok

Szabadon kitölthető szövegdoboz

Inkább eljátszanám az egyik számomat.

Felderítjük a környék kocsmáit.

vendéglátóhely érdekesség