Adunk a kocsmáknak egy pofont!
10 állandó kérdés, 10 válasz.
Ismert arcok nyilatkoznak.

Gondtalan, bohém kamaszéveit Pécs városában töltötte. Közlésigénye már akkor is harmincötszöröse volt a megengedettnek. Állítása szerint nem örül azoknak a napoknak, amikor nem jut vaníliás túrókrémhez, és szereti, ha eszébe jut a pin-kódja. Járt egyetemre Veszprémben, Barcelonában és Londonban, színes élményei adták az alapját a 2009-ben megjelent első kötetének: Abszolút szerda, melyben 68 novellán keresztül enged betekintést megborult elméjének gondolatfüzéreibe. Az országos sikert a Godot Dumaszínház 2010-es tehetségkutatója után a Showder Klub hozta meg számára, stand-up előadásainak különlegességét többek közt az adja, hogy a színpadon veszettül hadar, vadul gesztikulál, a témák közt csapong, akár a felbőszített oroszlán farka.

Név: Tóth Eduárd
Születésnap: 1982. 10. 25.
Foglalkozás: humorista
Mottó: egy sör nem sör

Tóth Edu
Tóth Edu

Mikor és hol rúgtál be először?

Talán 16 körül lehettem, amikor valóban megtörtént. Egy orfűi házibuliban csaptam szét magam, de lehet, hogy nem Orfűn volt, és az sem kizárt, hogy nem is én voltam, de ez ugrott be most először.

Milyen gyakran jártál illetve jársz kocsmába?

Ha rajtam múlna, szinte minden nap beülnék beharapni néhány korsóval, ezt viszont párkapcsolati okokból nem tehetem meg, ezért fogalmazzunk úgy, hogy egy olyan alkalmi ivó vagyok, aki azért folyamatosan keresi/kutatja az alkalmat, hogy egy kicsit becsűrhessen.

Mi a fő szempont, mikor szórakozóhelyet választasz egy barátaiddal való találkozáshoz?

Az, hogy milyen a csapolt sörük. A terasz előny, és hogy ne nagyon kössenek belénk mások, ha nincs igazuk.

Melyik a kedvenc kocsmád / szórakozóhelyed és miért?

A pécsi fellegvárak, a Papucs-Hörpintő-Kioszk-Százéves-Gambrinus-Kabinos-Kuba presszó aranyhétszög, mivel minden egyes négyzetmilliméteréhez ezernyi emlék fűz. A Kuba presszóért mindig elmorzsolok egy könnycseppet, mikor arra járok.

Milyen alkoholos italokat fogyasztasz?

Sör. Csak sör. Ráadásul finnyás vagyok, van kb. 60-70 kedvenc fajtám, azokon kívül a más típusúakat kizárólag abban az esetben iszom meg, ha nagyon szomjas vagyok.

Milyen tapasztalataid vannak más országok kocsmáiról?

A prágai és a barcelonai kocsmakultúra zseniális, a londoni lehetne egy kicsit jobb, ha normális csapolt söreik lennének, emberi fogyasztásra alkalmas habbal a tetején.

Hogy reagálsz, ha felismernek egy nyilvános helyen?

Koccintok.

Tudod-e, hol a határ?

Sajnos gyakran nem. A legszomorúbb, hogy nem is nagyon keresem, hol van az.

Volt-e bármi, amit megbántál, és az alkoholra fogtad?

Minden, amit eddig megbántam, az alkohollal kapcsolatos.

Mi a trükköd másnaposság ellen?

Rengeteg forró víz a tarkómra, nekem ez segít. Plusz sok vajas kifli és talán egy gyógysör, csak annak már gondolom te is sejted, általában mi lesz a vége.

Adatlap – Ma10

Szabadon kitölthető szövegdoboz

Reklámozhatnék egy terméket, szidnám, gyaláznám, hogy mennyire borzalmas, és óva intenélek tőle, hogy megvásárold. Csodálkozom, hogy eddig ezt még senki sem próbálta ki.

Felderítjük a környék kocsmáit.

vendéglátóhely érdekesség