Látogatás2013. május 22. 19:10-22:35


Adatlap – Bakegér borozó

Vélemény – Bakegér borozó

apuska:

Persze, hogy tudom, hol a Bakegér! Csak eddig nem mertem lemenni… Ez nem a Jolly Pub, ahova az utcáról belátni.

Ezúttal egy igazi köpködős helyet kerestünk – kiscsoportos foglalkozásra. Azonnal eszembe jutott az Egér, melynek ajtaján csak úgy dőlt ki anno a cigifüst és az olcsó bor jellegzetes elegyének émelyítő szaga, majd aztán a lépcsőn lassanként feltántorgó emberek is sorra. Aztán mikor a legjobbkocsma hálózatba simulásakor a szemtelenül fiatalok is komolyan rákaptak az olcsó alkoholra, esténként kiültettek az ajtóba grátisz egy marcona erős embert, persze csak úgy népnevelő szándékkal.

Szóval ez jutott eszembe. Most meg mi elsőként feltűnt, az az ajtó melletti piros alapon az óriási árlap, mint egyetlen jogos érv e választás mellett, na meg a nemesi címerekből viccet űző cégér, melyen egy poharát emelő szomjas egér elereszt egy fohászt a feje fölötti szőlőfürt tetejébe épp egy zászlót kitűző másik egér felé. Sokkolóan beszédes. Ezek után tényleg muszáj volt leereszkedni.

Kértem egy korsó sört, a pohárra meg rá volt írva pirossal: Öcsi. Gondoltam, jelzem, hogy egy törzsvendég poharát kaptam, s  hogy nekem jó lesz egy névtelen másik, de rövidtávon kiderült, erről szó sincs, csak valaki összefirkálta, de ha már így, ma bizony én leszek az Öcsi. Ezen ne múljon, az legalább bak! Mint a Dreherem…

Átszeltük hosszában a helyet, a magyar kupa döntővel operáló pult melletti közösségi teret, a klasszikus borozó termet – régi bútorok közt régi bútorok -, egész a sörpadokkal sűrűn benőtt Hit Music Channeltől és csocsótól fiatalossá varázsolt végelzáróig. Mellettünk egy srác valami szoftverhasználati ismertetőt próbált egy sör mellett a fejébe gyúrni, közben szentségelt, mert láthatóan nagyon nem ment neki. Aztán a leszbikus lánycsapatból valaki a zenegépbe dobott. Máris egy Tankcsapda blokk kontrázta a tévéből folyó nyolckezű fiúcsapatot, majd melegváltásban egy amatőr rockzenekar tartotta meg mellettünk alakuló gyűlését, sokat emlegetve a véletlent, és a nagy egymásra találást, béke, boldogság, majd egyszer siker.

De este 10 körül indult be igazán csak az élet. A bulira hangoló fiatalok nagy csoportokban jöttek, versenyt ittak, néha hánytak, mert az élet szép és mérhetetlenül szabad, válogatott csóró arcok becsülete süllyed itt nap mint nap el, hogy aztán felépíthessék újra a romokból azt másnap.

balu:

Itt van Batman nőben és elképesztően ronda, a női Robin, hű társa combján nyugtatja a kezét – 18 év elkeseredett küzdelem és sikertelenség van mögöttük. A flippergépet az Összeomlás című filmből ismert öltöny-nyakkendős színész forma üti már órák óta.

Áporodott, üveges tekintetű masszív alkesz karnyújtásnyira, egyik kezében feles, másik kezén fásli, bőre rákvörösre égett a napon. Tréningszettes néni ballag a WC-re, a darts táblánál kirakott óriási gurigáról WC-papírt csavar, nagyon komoly az SZTK feeling. Közben lemegy a Back Street Boys: Get down című klipje.

Az előtérbe megérkezik a hely Paco de Luciája, két harmóniát játszik egyszerre egy félrehangolt akusztikus gitáron, a bennszülött törzsvendégek meg csodálattal figyelik.

A WC-ben átható a húgyszag, az idők során a mozaik már 2 centi mélyen beszívta magába.

És a Bakegér mégsem olyan szar, mint amilyennek ez alapján tűnik! Rögvalóság, Budapest, XXI. század.

Árak a látogatás idején – Bakegér borozó

  • Csapolt sör (5 dl): Arany Ászok, 250 Ft
  • Üveges sör (5 dl): Dreher Bak, 350 Ft
  • Bor (1 dl): Muskotály, 50 Ft
  • Rövid (5 cl): Kommersz, 160 Ft
  • Üdítő (2 dl): Kimért szénsavas, 140 Ft
  • Meleg ital: Kávé, 120 Ft
  • Harapnivaló: Ropi, 100 Ft

Értékelés – Bakegér borozó

3,0 pont

Felderítjük a környék kocsmáit.

vendéglátóhely érdekesség