*BEZÁRT

Látogatás2010. december 1. 18:30 – 23:30


Adatlap – Broadway söröző

Vélemény – Broadway söröző

apuska:

A Pesti Broadway-nek becézett Nagymező utca végén szerénykedik a leggyorsabb névbitorló, alias Broadway söröző, borozó, presszó, mely már véletlenül sem étterem, mint anno. Igen, Broadway 51-nek hívták régen, a konyhájuk szerethető volt és olcsó, de rátértek az egyszerűbb és kiszámíthatóbb útra: csak az alkohol!

Kívülről rémisztő egy szál üvegajtó. A Café Akkord és az X1 söröző sem különb, hasonló az utcafronti installáció, még a szomszédos Körmendi zár-lakat-kulcs tábla a neonfények közepette a legbiztatóbb, és ha kicsit közelebb lépünk, akkor az itallap, mellyel nem is versenyezhet más az utcában, legfeljebb a Cheho.

De a Broadway sörözőnek az előnye pontosan ez, hogy nem mutat többet, mint ami. Ide nem bulizni járnak az emberek, ez itt csak a buli előtti alapozó, ahol gazdaságosan be lehet nyomni, mielőtt elnyeli a bódult fiatalságot a pesti Soho.

Sportközvetítések, nyerőgépek, légkondicionált helyiség addig is. A földszint falai téglaborításúak, hol nincs információhordozó tábla vagy az autó hifiből kimaradt hangszóró, lapos tévék is vannak sűrűn, minimum hat, ha már zene nincs, a Sport 1-2-3-4 némafilmbe oltása hadd szóljon.

Broadway söröző

Szerda este tömeg volt. Hogy a Kocsmák Éjszakája tehetett róla, vagy alapból így megy, nem tudom, de az AIDS világnapja alkalmából az egyik vendég hozzájutott 30-40 Durex emblémás héliumos lufihoz, ami a bejárat melletti sarokban a plafonhoz simulva olyannyira jól mutatott, hogy állandó dizájn elem is lehetne, a karácsonyi díszgömbökhöz és karikás lámpákhoz mindenesetre tökéletesen passzolt.

Az asztalok praktikusan kicsik, hogy ne harapjanak ki a szűk térből nagyot. A pult mögött ketten is serénykedtek és mosolyogva tartották az idővel egyre durvuló frontot, mert gyorsan súlyosbodtak ám itt az arcok, és kezdtek hasonlítani a kifüggesztett kocsmaportrékra – amihez hasonlót eddig csak a Retekben láttunk.

Az alsó szint VIP jellegű termébe a lépcsőfeljárat mellett egy rövid folyosón át vezet az út. Elszigetelt, szinte bizalmas. Ha ez most egy gengszterfilm lenne, azt mondanám, hogy a maffiával való piszkos ügyletek megbeszélésre is alkalmas, és azzal hogy a falatnyi seggekre méretezett hokedlik mellé bekerült ide egy bőrkanapé, az a ritka szerencsés bejutóknak a komfortérzeten is sokat dob.

A félemeleti kiszögellésben nyílik minden ajtó nélkül a fiú-, lány- és személyzeti WC-k közös helyisége, a teleplakátolt mosdó. A kék csempén mindenütt akció. Skócia elsőszámú whiskyjétől, az energia Bombákon át, a Béke úti Megálló söröző terasznyitó karaoke partiját hirdető kihagyhatatlan ajánlatig megtalálható minden, így amíg olvasol és kényszeredetten vársz az előszobaként is funkcionáló mosdóban a sorodra, jó eséllyel nem gondolsz arra, hogy mindjárt behugyozol.

Az emelet meg csak emelet, mert hát kihasználatlanul mégse maradjon. A pezsgő hangulat a lépcsőfordulóban valahogy elveszett. Az ablakra fűzött karácsonyfaizzók fényében játszó hajópadlós szint a Broadway fölötti semmiben lebeg, hiába a fal nyomvonalát szelíden követő nagyobb társaságnak is alkalmas asztalsor. Ja, és a pezsgőt sem hozzák fel!”

kalimpa:

Nem is tudom, biztos sokan támadnak majd, de nekem egyáltalán nem tetszett ez a kocsma, mondom is, hogy miért nem.

Abból a pár talpalatnyi helyből ugyan kihozták a legtöbbet, amit lehetett, az igaz, de azért könyörgöm, hogy délután 6-kor már nem lehet elférni, ha már három ember odaáll a pulthoz, az röhej. Kicsi, nagyon – nagyon füstös, lassú a kiszolgálás, de legalább olcsó mindezek ellenére. Kevés pénzből megoldható egy könnyű berúgás. de hogy még egyszer eszembe nem jutna ide jönni, az is biztos, mert ez semmilyen, nulla.

Árak a látogatás idején – Broadway söröző

  • Csapolt sör (5 dl): Arany Ászok, 250 Ft
  • Üveges sör (5 dl): Dreher Bak, 340 Ft
  • Bor (1 dl): üveges borok,140 Ft
  • Rövid (4 cl): Unicum, 350 Ft
  • Üdítő (2 dl): Szénsavas üdítők, 190 Ft
  • Meleg ital: Capuccino, 150 Ft
  • Harapnivaló: –

Értékelés – Broadway söröző

3,5 pont

Felderítjük a környék kocsmáit.

vendéglátóhely érdekesség