Látogatás2017. október 12 20:50-22:00


Adatlap – Happy Drink Bar

Vélemény – Happy Drink Bar

apuska:

“Do do do, do-do do di! Do do do, do-do do di! La la la-la la la! La la la-la la la! Do do do, do-do do di! Do do do, do-do do di di do!”

A Happy Tree Friends, magyarul Tündi Bündi Barátok egy gyilkos humorú animációs horror-komédia, mely 2000-ben netes kisfilmekként robbant be a köztudatba. Egy nagy csapat színes, cuki, erdei állatka, akik idegesítő hangon gügyögnek, állandó kalandokba keverednek, majd brutális baleseteket szenvedve sorra elhaláloznak. A sorozat hivatalos oldalán egyébként az alábbi figyelmeztetés fogad: “it’s not recommended to young children or big babies!”, vagyis “kis gyerekek és nagy babák számára nem ajánlott”.

Én pont az a korosztály vagyok, aki utána kellett olvasson ennek az infónak, és az első évad első részét is most néztem meg – a kocsma miatt. Észre se vettem, úgy szaladt el mellettem a Happy Tree Friends sorozatkultusz, de nagyon olybá’ tűnik, akik akkor nézték, most egyetemistaként isznak.

A Happy Drink Bar elődjét, a Budai Bohém Borozót nem siratja már senki. 2013 tavaszán egy csapat BME-s fiatal a sokáig üres helyre rámozdult, újragondolta, hatalmas lelkesedéssel állt bele úgy a bontásba, miként az építésbe – mit nekik profi szakember gárda, ha kezük-lábuk nekik is megvan – augusztusban már le is zavarták a megnyitót.

Nehéz nagyot villantani az Oportó közvetlen szomszédágában – gondolta Sopánka -, de mi jó hír, össze se lehet hasonlítani a kettőt. A Happy Drink Bar egy játszótér, a Happy Drink Bar egy elvarázsolt kastély, a Happy Drink Bar az élet forrása! És mi utal erre a különleges krimóra az utcafronton? Semmi!

Én sem azért mentem be, mert bármi vonzott. Kívülről ez egy unalmas pincehelyiség. Az egyetlen ablak – talán a konfliktusoktól tartva – le van takarva, ahol meg az ajtó van, ott is csak fél ablaküvegnyi belátás sejlik, mert a másik fele egy korlátozott csáberővel bíró molinó, mely csekély mértékben magyarázza a bizonyítványt: Happy Drink Bar = Unicum bomba = home of the Happdy Drink Friends.

Jobb híján, nevezzük hát szakmai kötelességtudatnak, mi a Tünde presszó – Richard’s Café – Clock Sörbár – Szavanna Ivó után a mélybe vetett még egy sörre, hogy aztán a nap legmeghatározóbb élményévé váljon…

Fejre, lépcsőre vigyázz! A súlyos bejárati vasajtóhoz praktikusan közel a pult (pillangóval, bumeránggal, takarmány kukoricával) még a pinceszint fölött, féltávon. A kevéssé ismert, de mégis minőségi borok széles választéka mellett a csapra vert Soproni IPA dettó meglepett, hát milyen egyetemisták a maiak, akik plusz pénzeket képesek kiadni egy egyszerű berúgásra, miközben kevert is kapható, mikor a diákhitel befut a bankkártyára?

No, de lépjünk is tova a farönk deszkákkal határolt fényüzéres lépcsőkön. Földet érve, közelről megszemlélve minden avítt és kopott, bár a székek, fotelek és asztalok előélete önmagában lehetne egy izgalmas blokk, de ez egy brutál mesevilág, hol nincsen önmagában semmi, a színes festék a diszkógömb alatt rajzolja az eklektikus koncepciót.

Főszereplői a már emlegetett színes állatok, a társbérlő lakók, boldog akinek tele a pohara, csalódott, akinek üres, vagy még pohár se jutott. Tévéműsoron állókép egy parkról. Fejsze az asztal lapjába csapatva, felfestve különböző játéktáblák vagy épp alakzatok. Cipők lógnak fűzőkön. Konnektorba dugva a villa, kisgyermekes szülőknek hadd fájjon. Fordított számlapja van az óráknak. A csocsószoba egy átjáró mögött elbújt, lehajtott fejjel kell bemenni. Galéria alatt olcsó-luxus-pihegő. Galérián lambéria, idősebb mint Szlovákia, nemhogy ezek a fiatal csajok és srácok, alig lehet rajta elférni, mégis kiváló a hangulat. Annyi a finom apróság, hogy muszáj elveszni. A WC felé fokozódik az attrakció, amiből Garfield se jön ki mindig jól. Party mód: ON. A fények táncra hívnak, pedig pisálnod kell. Elsőbbségben az örömforrás, a szükség várhat, a világító melltartós csaj se rossz. Hímzett terítőmotívumos csempén éltetődnek a punkok és gyanúsan több a szolmizáció, mint három akkord. Thomas a gőzmozdony után a nőknél Pacman is elszabadult. Meg mered húzni a “release kraken” karját? Akkor se mondom el, mit csinál! És tényleg egy mikrohullámú sütő a kézszárító?

Már nem csak pisálnom kell, ezen konkrétan beszarok!

Vérbeli diákkocsma. Halálosan üde, felháborítóan fiatalos, mi több, a boldogság aprópénzért megvásárolható. A kreatív humor földbe tapossa az eszköztelenséget, a szomszéd asztal mellől mindig jön egy cinkos mosoly, összeköt minket a hely, amiről az utca temérdek kocsmája közt megbújva csak mi tudunk, ez egy jól titkolt nyilvános klub, a magunkfajtáknak, amilyenek belül vagyunk, a szívünkben, fenevadok, ááá, a fenét vadok – vérfrissítésért visszajövünk, ha úgy érezzük, megtaposott minket az élet, vagy csak a korunk.

kocsmaturista:

Annyira jó, hogy nálam belefért Budapest Top 23 kocsmájába! Magamat idézem:

Budapest legvagányabb diákkocsmája. Én még nem találtam nála őrültebbet. Az Oportó közvetlen szomszédja Budán, de sokkal hamarabb zár, úgyhogy nem árt legkésőbb 22:00-kor megérkezni, hogy legyen időtök. Az italoddal ne is ülj le, hanem rögtön menj körbe és vessz el a zeg-zugos részletekben! Az nem elég magában, hogy a Happy Tree Friends című brutális felnőtt rajzfilmnek van dedikálva. Viszont négyzetméterenként teli van fejedhez csapóan jó elemekkel és megoldásokkal (pl. bebújhatsz a galéria alá “teázni”). Az én kedvencem a férfi WC, ami külön műsor. Diszkófény üzemeltethető odabenn és lehúzója is egy egyedi mechanikai furmány.

Árak a látogatás idején – Happy Drink Bar

  • Csapolt sör (5 dl): Soproni, 360 Ft
  • Üveges sör (5 dl): Soproni 1895, 420 Ft
  • Bor (1 dl): Folyó, 140 Ft
  • Rövid (4 cl): Unicum, 480 Ft
  • Üdítő (2,5 dl): Nestea, 290 Ft
  • Meleg ital: Capuccino, 350 Ft
  • Harapnivaló: Ropi, 120 Ft

Értékelés – Happy Drink Bar

4,5 pont

Felderítjük a környék kocsmáit.

vendéglátóhely érdekesség