Látogatás2009. szeptember 9. 17:45-19:50


Adatlap – Íjász söröző

Vélemény – Íjász söröző

apuska:

Híre van a helynek, honlapja nincs. Akkor a véleményünkkel csinálunk neki!

Úgy mondják, hogy mikor még vadnyugati (érted, a Nyugati térhez közel?) körülmények uralkodtak a Váci út bevezető szakaszán, sok balhét megélt a hely, gyakran estek egymásnak az alkoholittas fiatalok, azt hadonásztak a késsel, és vágták a füstöt. A jelen látkép egy fokkal barátságosabb, már csak az árak nyugatiak.

Saroképület, sok ablakkal, mégis sötét. A mélyzöld és bordó falak brutál mód nyelik a fényt, csak odakinn van világosság, abban örökmozgó téma, ahogy él a környék, a Westend bejárata odalátszik, trendi fiúk, puccos lédik.

A fából faragott masszív padok és asztalok kb. 8 fős társaságoknak kínálnak kényelmetlen ülést a földszinten. Jó érzéssel lehetetlen kiszállni, valakit mindig fel kell állítani, a végén egy ütközés, és még a térd is koppan – jajgatásom belevész a zajba. Mert hogy az Mr2 Petőfi üvölt. Ráadásul a közelben aktív csapatjátékok folynak, mindenki igyekszik túlkiabálni a másikat, amit a nyitott ablakok miatt még az utcán is mindenki hall.

De a társaságok (férfiak és nők) minden fanyalgásunk ellenére jönnek. Csak a földszinten van minimum 10 csocsó- és 4 biliárdasztal, néhány vasúti kocsiból kiszedett ülés, ami összehozza az ottaniakat. Szóval ismerkedni itt könnyű. És ha a játék közben megéhezik az ember, akkor sem kell messzire menni, elég megmászni néhány lépcsőt, amerre mutat a nyíl, hogy ott a koktélbár és a pizzéria.

Hoppá. Az kérem, egy más világ. Az igényesség felköltözött a dartstábla, néhány újabb csocsóasztal és a pókerasztal szomszédságába, hogy ott már öröm ücsörögni, kulturált kiszolgálás és kényelem fogad, amiről a legtöbb ‘alattvalónak’ soha nem is lesz fogalma.

kalimpa:

A nyugati és a vesztend árnyékában a váci út elején egy szolid tábla jelzi az íjászkodni-inni-csocsózni-biliárdozni, sőt, most már vacsorázni is vágyóknak az irányt… Betértünk mi is egy tesztelésre.

Aranyos a pultos lány (szerintem legalábbis), szolidan kedves, de pizzaszelet még nincs – mondja, akkor köszi, a fröccs is jó lesz.

Hát bepréseljük magunkat puska kollégával az elbaszott kicsire tervezett és kivitelezett pad+asztal kombinációba, ami kb. egy koboldnak is kényelmetlen lenne, pedig ő a méreteitől mérten is esélyesebben üldögél… Na mindegy, szóval kényelmetlen a boxos rendszer. Viszont nem is olcsó az alkohol felhozatal, sőt, emlékeimhez mérten inkább említeném drágának… Ugyanakkor vitathatatlan, hogy a késdobálós és szurkálós helyből egy elég igényes valamit varázsoltak…

Bár nekem kissé sötét a hely és átláthatatlan a fenti étteremmel a rendszer… Nem túl hangulatos az egész, szerényen jófej közönség, inkább játékbarlang ez, mint kocsma. Mindenki pörget, dobál vagy dákózik. Mint hogy meghitten dumálna. Mindegy is, ezt is tudjuk, ide játszani kell jönni!

Arra jó, másra kevésbé…

Íjász söröző

dancsopanza:

Tüzes Íjász!

strasszi:

Oké, itt van a nyugati téren gyakorlatilag. Állítólag központi szerepet tölt be egy-két ember képzeletében. Híres valamiről, de senki sem tudja mi az. Valami halvány emlék van arról, hogy rendszeres volt itt a balhé. Na, ennek a nyomát szerda délután nem láttam, és a hírekben sem hallottam mostanában. A kocsma-arcok sem olyannak tűnnek, mint akik egy rossz nézésért már előrántják a pillangókést, bár sose lehet tudni. Nekem ez szűz terep volt, nem voltak előítéleteim, mert még sosem futottam bele ebbe a helybe, még említés szintjén sem. Ami nem meglepő, hisz teljesen jellegtelen, és mindemellett még drága is. Lepukkant kocsma benyomását kelti, annak ellenére, hogy ki van festve rendesen, meg vannak dizájnos lámpák. Teljesen feleslegesen. Vagy ezzel akarják megindokolni az árakat? Menő étterem feeling? Jelzem: nem sikerült! Van egy rakat biliárdasztal hátul, illetve csocsóasztal elöl, amitől nemcsak hogy mozdulni nem lehet, de még a szokásosnál is hangosabbnak tűnt. Mindehhez a háttérben MR2 szól. Szeretem azt a rádiót, de ha már kocsmában zene szól, akkor az ne rádió legyen. Lehetőleg. A felső szintet nem néztem meg, mert a kocsmablogger különítmény megerősített villámcsapásmérő hadtestének idő előtt távoznia kellet szoros ütemterveink miatt.

De miért íjász?

tapi:

Emlékszem, az Íjász késdobáló volt régen, akkor még kellett némi macsó mentalitás ahhoz, hogy lenézzek.

Árak a látogatás idején – Íjász söröző

  • Csapolt sör (5 dl): Dreher, 480 Ft
  • Üveges sör (5 dl): Arany Ászok, 440 Ft
  • Bor (1 dl): Kimért vörös, 120 Ft
  • Rövid (4 cl): Jagermeister, 600 Ft
  • Üdítő (2 dl): Szénsavas üdítő, 260 Ft
  • Meleg ital: –
  • Harapnivaló: Magyaros pizza (32cm), 1190 Ft

Értékelés – Íjász söröző

3,5 pont

Felderítjük a környék kocsmáit.

vendéglátóhely érdekesség