Látogatás2015. július 25. 16:00-16:20


Adatlap – Kétlyukú söröző

Vélemény – Kétlyukú söröző

apuska:

A Kétlyukúra – leánykori nevén Kecskeméti borozóra – én még egy klasszikus lambériás becsületvesztőként asszociálok, ami nyitástól zárásig gyanúsan olcsó termelői borával egészséges mámorban tartja a környék idült alkoholistáit, és törzshelye a Moszkva téren és a Mammut bevásárlóközpont előtt kéregető punkoknak. De hogy emlékem nem csal, arra a Belváros, Budapest blog idevágó fikázása a bizonyíték, amiben a 2010-es állapotokat ők még így adták vissza:

“Double penetration. […] Lambéria a mennyezeten is, köszönjük. A sör drága, a hangulat meg nyomasztó. […] Mi sörözni járunk ide a mélybe, mert a bornak nevezett kemikália erősen fosatós. […] Némely komisz lelkek Lepra és Büdös néven is emlegetik, noha néhány éve felújítottak tulajék, némiképpen kivakarva az ősi szarból a pinyót. A klotyó kivételével. […] A jólelkű gyújtogatóra váró hely egyetlen értékelhető szolgáltatása: finom a hagymás zsírosdeszkájuk.”

Ehhez képest? 2015-ben meglepő találat. Kialakítása azt sejteti, mintha be szeretnék vonzani az igényességre a pénztárcájuk vastagságáig adó fiatalokat, így lett a borozóból Starbucks, akarom mondani söröző, legalábbis ezt mutatja a cégér a külvilág felé, és a pult előtti állófogadó teret leszámítva a teljes berendezés.

A kényelmes beülők és az álmennyezet piros-fekete színben pompáznak, a megvilágítás diszkrét, a plafonra szerelt ventilátorok mint két tekintélyes hajócsavar, tökéletes mozi, mikor fáradhatatlanul forognak.

Nyár volt, kánikula, kora délután. A Kétlyukúra rajtunk kívül a kutya se volt kíváncsi, így 20 percig rólunk szólt minden, a Sörtúra első állomásán csupán a pohár söröket kellett a hölgynek sorban kiadni. Itt még mindenki szomjas volt és fitt, a búra alatt a hagymával ízben összeérő zsíros deszkák után nem nyúlt senki.

Ja, és hogy miért Kétlyukú? Magamtól rájöttem! Saroképület pincéje, lejárattal mindkét utcából. Ravasz!

verba:

Közvetlenül a Starbucks kávézó mellett lent egy pincehelyiségben. Első látogatásom a Sörtúra alkalmával volt itt, mert új helyszínt kellett keresni a gyülekezőnek. A kocsma üres volt, de meglepően kulturált. A pia olcsó, tehát már piros ponttal indít. A kiszolgálás semmi extra, amolyan robot jellegű, de nincs is ezzel hiba, amíg gyorsan megkapja az ember a sörét. A Széna térnél nincs sok konkurencia, hiszen ilyen jellegű itató nem igazán van még egy a környéken. Kényelmesen elférnek nagyobb társaságok is, és az ülőalkalmatosságok meglepően dizájnosak. A hátsó részben még egy kanapé és 2 fotel is található, gondolom az a VIP szektor. Amin viszont tényleg meglepődtem, az a tisztaság. Tiszta WC, tiszta az egész hely. Gondolom, ez éjfél körül már nem mindig van így.

Árak a látogatás idején – Kétlyukú söröző

  • Csapolt sör (5 dl): Arany Ászok, 350 Ft
  • Üveges sör (5 dl): Dreher Bak, 450 Ft
  • Bor (1 dl): Olaszrizling, 100 Ft
  • Rövid (4 cl): Unicum, 480 Ft
  • Üdítő (2 dl): Szénsavas üdítők, 200 Ft
  • Meleg ital: Capuccino, 300 Ft
  • Harapnivaló: Zsíros kenyér, 150 Ft

Értékelés – Kétlyukú söröző

3,5 pont

Felderítjük a környék kocsmáit.

vendéglátóhely érdekesség