Adunk a kocsmáknak egy pofont!
10 állandó kérdés, 10 válasz.
Ismert arcok nyilatkoznak.

Puskás Peti 2005-ben került a 3. Megasztár döntőseként először reflektorfénybe. Azon kevesek egyike, akinek ezen a ponton nem rekedt meg a pályafutása: egy évvel később jelent meg szólólemeze, dalainak szövegét és zenéjét mind maga szerezte. Úgy mondja, énekelni azért is szeret, mert az egyszerre művészi és csajozós. Szereti a meséket, szereti a színházat. 2006-tól folyamatosan találják meg musical főszerepek, játszott a Jóban Rosszban tévésorozatban egy évet, 2009-ben a Made in Hungaria mozifilmben alakította Sampont, a tipikus vesztest. 2013-ban öccsével, Danival, „arctalanul” megalapították a The Biebers zenekart, mely azóta több illusztris előadóval kiegészült, sorra adva a legmenőbb slágereket.

Név: Puskás Péter
Születésnap: 1984. december 16.
Foglalkozás: énekes, színész
Mottó: Traditional Dance Music for Drunk Children

Puskás Peti
Puskás Peti

Mikor és hol rúgtál be először?

Először a Balatonon, egy táborban, ifi voltam, ott rúgtam be először. Nagyon jó érzés volt, hogy elég egy nagyfröccs ahhoz, hogy csatak részeg legyek. Fantasztikus volt. Ez egy olyan berúgás, ami azóta hiányzik. Az a szép, hogy emlékszem rá, mi történt, és órákon keresztül jól éreztem magamat.

Milyen gyakran jártál illetve jársz kocsmába?

Most már ritkán járok, mert megöregedtem. De volt egy erős corvintetős korszakom, az első klipet is ott forgattuk, igen, ott kicsit jól éreztem magamat.

Mi a fő szempont, mikor szórakozóhelyet választasz egy barátaiddal való találkozáshoz?

Bármilyen szörnyen hangzik: kevesen legyenek. Kicsit zavar, ha mások is látnak. Ez azért is fontos, mert állandóan emberek között vagyok. Bemegyek a színházba, társaságban vagyok, elmegyek egy koncertre, társaságban vagyok – folyamatosan társaságban vagyok, és ha ki akarok kapcsolni, akkor tök jó, hogy nem kell beszélgetni senkivel.

Melyik a kedvenc kocsmád / szórakozóhelyed és miért?

Két hely van, amit mindig szoktam választani. A Hősök terén a Café Kara a kedvenc vízipipás helyem, de az abszolút kényelmi szempontból, míg a másik még mindig a Corvintető, ahova gyakran megyek.

Milyen alkoholos italokat fogyasztasz?

Én vodkázni szoktam, tisztán. Bár vodka és vodka között nem érzek különbséget, csak másnap, attól függően, mennyire fáj tőle a fejem.

Milyen tapasztalataid vannak más országok kocsmáiról?

Igazából csak Londonban voltam komolyabban kocsmázni az egyik haverommal, akivel alapítottuk a zenekart. De ott azt tapasztaltam, hogy este 8-kor már mindenki részegen fekszik az utcán. Nem hiába van kikötve, hogy éjfélkor bezárjanak a kocsmák. Borzasztó ezt mondani, de tele van hányással az utca. Ugyanakkor vicces látni, hogy délután 4-kor befejezik az emberek a munkát, mindenki lemegy a pubba, és leissza magát.

Hogy reagálsz, ha felismernek egy nyilvános helyen?

Ez szituációtól függ. Ha felismernek, azzal nincsen semmi, az emberek kíváncsiak, családtagként kezelnek, ezt a foglalkozásom hozza, örülök neki. Úgy vagyok vele, hogy kedvesen és udvariasan kell viselkedni. Nyilván, ha meg akarnak verni, azt szarul viselem én is. Egyébként kempozni azért kezdtem el járni anno, mert a Corvintetőn egyszer beszólt egy srác, és annyira szanaszét vertem volna – nyilván csutka készen volt -, hogyha esetleg ilyen legközelebb előfordul, kötekednek, meg tudjam védeni magamat.

Tudod-e, hol a határ?

Nem nagyon.

Volt-e bármi, amit megbántál, és az alkoholra fogtad?

Van egy sérülés a kezemen. Azt rá merem fogni az alkoholra, mert ő is volt a hibás.

Mi a trükköd másnaposság ellen?

A FIFA Playstation, ami el tudja feledtetni. Az egyetlen mentsvár.

Adatlap – Ma10

Szabadon kitölthető szövegdoboz

A koncertjeinken is el szoktunk mondani, hogy mindenkit támogatunk, aki az egyenjogúságért küzd.

Felderítjük a környék kocsmáit.

vendéglátóhely érdekesség