*BEZÁRT

Látogatás2015. július 25. 16:50-17:10


Adatlap – 4es 6os Mamut

Vélemény – 4es 6os Mamut

apuska:

Elképesztő, ahogy egyik napról a másikra nőnek ki a földből a legjobbkocsma hálózat legújabb üdvöskéi. Jelenlétük a körúton a Király utcától a Blaháig megszokott látvány, kikacsintgattak már a Corvin negyedig, ugyanakkor Budán kissé még szokatlan. Na most a 4es, 6os Mamut kis képzavarral élve vagy az úttörő első fecske, amit idővel ide is követnek a társai, vagy az első és utolsó mohikán.

A jellegzetes, kissé lekerekített saroképület a bejárat előtt két oszloppal a közelmúltban még procross.hu kerékpárüzlet volt, a 2012-es szerencsejáték-törvény módosítás előtt meg egy Senator kaszinó. Azelőtt? Azelőtt nem tudom. Pedig odabenn van egy mozaikokkal kirakott oszlop, felette kör alakban világító üvegberakás, aminek szocreálba oltott giccsfaktora talán még egy játékbarlangnál is távolabb mutat.

A lényeg, miszerint budai viszonylatban ma ez egy olcsó kocsma. Egy hangyányit kipofozva. Hála az égnek, csak a sörpadokhoz tartozó asztalokat tartották meg a készletből, a jelenlegi napilap mintázatú párnázott ülőalkalmatosságok az eredetinél egy fokkal kényelmesebbek és stabilabbak.

A tükrök a falon optikailag nagyítják a teret. Ami a dekort illeti, kicsit olyan érzésem volt, mintha minden olyan díszítőelem idekerült volna, aminek a Stifler bárban és a Spitz and Burgerben már nem volt helye, ilyen mód visszatérő elemek az oszlop körül a hordók, a falra kiaggatva filmplakátok, elszórva bakelit lemezek és megannyi hangszer – a tévé alatt a szintetizátor a kedvencem -, de ami messze a legfurcsább, azok a híres énekesek bábúba oltott hasonmásai, amik mint megtermett G.I.Joe katonák a párkányon feszítenek. Ebben az összefüggésben lábmagasságban a házőrző asztronauta jelenléte a bejáratnál a kirakatban érthetetlen, főként, hogy a pult másik végén a világító szemű E.T. fényévekre van tőle.

Miként 4-es 6-os kocsma viszonylatban a Széna téri és a Mechwart ligeti villamosmegálló a Négyes-hatos Mamuttól. Pontosan a kettő között. Ilyen percekben mérhető hosszú gyalogutakat a legjobbkocsmások eddig nem kockáztattak, de hát ez Buda, itt élményszámba megy a séta, itt annak is örülhetnek a helyiek, hogy nem kell többé Pestre átvillamosozni, ha az esti bulikában a fiatal közönség és az italakciók, mi elsősorban a lényeg.

anyicska:

Biztos korán volt még, mert a csapolt búzasör csapját csak harmadjára sikerült megtalálni. A pultban az amúgy kedves szőke lány először Drehert csapolt, majd amikor szóltam neki, hogy én nem azt kértem, akkor elnézést kért, elővett egy új poharat, és Dreher Bakot engedett bele. Semmi gond, három a magyar igazság. Miután jeleztem, hogy majdnem jó, csak ennek a színe fekete, még egyszer nekifutott, immáron a feladatot tökéletesen kivitelezve.

verba:

A 4es 6os kocsmák hada már bevette Budát is, hiszen eddig itt nem volt a franchiseba tartozó kocsmák közül 1 sem. Idén a Sörtúra egyik állomását lecseréltük erre, mert egy franchiseban az a jó, hogy mindig ugyanazt a szintet hozza. Egyébként ennek a helynek még igényes is a kialakítása. Nem csak egy szimpla tucatkocsma, hanem érezni rajta, hogy van egyénisége. Valamiért Hollywoodi feelinget próbáltak varázsolni a helyre, nem egészen értem, hogy miért, de a berendezés és a dekoráció jól sikerült. Bár az nem túl szimpatikus, hogy a bejáratnál rögtön egy bankautomatával találkozik az ember, de legalább nem kell messze menni, ha némi plusz pénzre lenne szükség az esti ereszd el a hajamhoz.

Árak a látogatás idején – 4es 6os Mamut

  • Csapolt sör (5 dl): Arany Ászok, 390 Ft
  • Üveges sör (5 dl): Kozel, 450 Ft
  • Bor (1 dl): Folyó bor, 110 Ft
  • Rövid (5 cl): Kalinka, 390 Ft
  • Üdítő (2,5 dl): Cappy rostos gyümölcslé, 250 Ft
  • Meleg ital: Capuccino, 350 Ft
  • Harapnivaló: Ropi, 150 Ft

Értékelés – 4es 6os Mamut

3,5 pont

Felderítjük a környék kocsmáit.

vendéglátóhely érdekesség