Adunk a kocsmáknak egy pofont!
10 állandó kérdés, 10 válasz.
Ismert arcok nyilatkoznak.

Schoblocher Barbara 12 éves korától tudatosan készült arra, hogy énekelni fog, szerencséjét több tehetségkutatón kereste. Majd a székesfehérvári jazz tanszak összehozta az egykori Jacked zenekar tagjaival, akik új csapatukba énekesnőt kerestek, és 2012 nyarától Blahalouisiana néven már együtt zenélnek. A zenekar szóviccnek is beillő nevében az áthallás nem véletlen, alapja a déli zenék iránti rajongás, saját dalaikban is felfedezhetők bluesos, countrys elemek. Idén tavasszal a Quimbyvel turnéztak, most ősszel a The Biebers-szel, magyar és angol szövegű dalaik a sűrű fesztiválszezon és koncertprogramok után egyre ismertebbek.

Név: Schoblocher Barbara
Születésnap: 1993. 03. 13.
Foglalkozás: énekes
Mottó: Azért szép a madár, mert ha letörik alatta az ág, nem leesik, hanem még magasabbra száll.

Schoblocher Barbara
Schoblocher Barbara

Mikor és hol rúgtál be először?

Dunafalván, ahol a számokat szoktuk írni a zenekarral, van egy vidéki ház, és ott voltunk nagyon sok barátnőmmel, nagyon fiatalon. Készült róla egy kép, 14-15 évesek voltunk csak csajok, és már azon úgy tűnik, mintha teljesen részegek lennénk. Pedig akkor még csak egy itallal koccintottunk, amiben egyébként vodka volt.

Milyen gyakran jártál illetve jársz kocsmába?

Mostanában elég sűrűn, mert Czinki Feri író barátunk nagyon jó kocsmákat szokott mutatni. Van is egy könyve, aminek az a címe: Egy kocsma város, és mindig ahova megyünk felolvasást tartani – a basszusgitáros Jancsó Gáborral szoktunk zenélni a szövegek közben -, ott elmegyünk kocsmázni. Az ilyen igazi, régi, megmaradt kocsmákba, amik ugyanúgy néznek ki, mint a 80-as években.

Mi a fő szempont, mikor szórakozóhelyet választasz egy barátaiddal való találkozáshoz?

Jó zene szóljon. Illetve attól is függ, mit akarunk csinálni.

Melyik a kedvenc kocsmád / szórakozóhelyed és miért?

Nagyon szeretem az Élesztőt, egyrészt mert nagyon közel lakom hozzá, másrészt szeretem a finom söröket. A másik kedvenc egy parkolóház aljában a Beat on the Brat, mert ott mindig jó zene szól, és nagyon jó fejek az emberek.

Milyen alkoholos italokat fogyasztasz?

Söröket vagy rosé fröccsöt, illetve whisky-kólát szeretek inni. Tudom, ezzel meggyalázom a whiskyt, de én nagyon szeretem. Az alkohol íze zavar, ezért szeretem még a koktélokat, abból sokat meg tudok inni, illetve újabban megtanultam pálinkát inni, úgyhogy azóta szeretem a pálinkát is, pedig előtte gyűlöltem.

Milyen tapasztalataid vannak más országok kocsmáiról?

Prágában, mikor játszottunk egy cseh “tarisznyás” fesztiválon, utána a John Lennon Pubban ittunk frissen csapolt barna Kozelt, én olyan finom sört addig még nem ittam. Ott fedeztem fel egyébként a cseh Portert, ami azóta nagy kedvenc. A jó kocsma hangulathoz az is hozzá tett, hogy ott még lehet dohányozni.

Hogy reagálsz, ha felismernek egy nyilvános helyen?

Örülök neki. Mindenki, aki aranyosan közelít, az jól esik. Pont Czinki Ferenc egyik könyvbemutatóján történt a felvidéki Gombaszögön, hogy egy fiúnak nagyon tetszett az előadásunk. Utána egy másik koncerten odajött hozzám a közönségből, hogy nem te csináltad akkor ott azt zenét? Mondtam, hogy igen, és nagyon örülök, hogy ezt elmondta, erre azt válaszolta, neki sokkal nagyobb öröm volt, hogy felfedezte, hogy ismeri ezt a dalt, mint nekem, hogy ezt most elmesélte. Ez nagyon aranyos volt.

Tudod-e, hol a határ?

Tudom. Abszolút. Meg van hozzá a női képességem, valószínűleg anyukámtól örököltem.

Volt-e bármi, amit megbántál, és az alkoholra fogtad?

Semmi hatalmas dolog. Persze voltak apróbb veszekedések, de amikor elérek arra a szintre, vagy hazamegyek aludni, vagy amúgy is elfáradok, és hazamegyek aludni.

Mi a trükköd másnaposság ellen?

Sok víz. Mikor már érzem, hogy kezdek nagyon részeg lenni és még innék tovább, akkor ásványvizet iszok mellé. Illetve mikor hazamegyek, még lefekvés előtt megiszok minimum egy liter vizet, bár nem esik jól, de a másnap sokkal jobban kezdődik.

Adatlap – Blahalouisiana

Szabadon kitölthető szövegdoboz

A Blahalouisiana énekesnője vagyok, és ezt nagyon imádom. Élvezze mindenki az életet, hallgassatok jó zenéket és járjatok Blaha koncertre.

Felderítjük a környék kocsmáit.

vendéglátóhely érdekesség