Látogatás2014. június 25. 17:00-23:45


Adatlap – Kis Kapucinus söröző

Vélemény – Kis Kapucinus söröző

apuska:

A többség, már akit a Stadionoktól egy villamosmegállónyira a 4 emeletes panelok közé vetett valaha a sors, Gösser sörözőként emlékezhet a helyre. 1998-tól 2013. december 31-ig az MTK egykori labdarúgójának, Híres Gábornak volt a kiskocsmája, amikor is ő megunta és bezárt. A helyiek, akik addig törzsvendégként lejártak? Hirtelen hoppon maradtak.

Egyikük megelégelte ezt a klasszikus kisvendéglő-kiskocsma hiányos állapotot, és azt mondta, ő szívesen csinálná tovább. Ha már így, megváltoztatott mindent, ami vendégként zavarta: lecserélte a műanyag kerti asztalokat, egyszerűsített az ételkínálaton, de azt magas szintre emelte, a terasz fölé meg húzott egy ízléses ablakos ponyvát, hogy a lakókkal is jobb legyen a viszonya.

Majd kiderült, hogy naiv volt az az elképzelés, hogy csupán a környéken lakókból nyereséges lesz a bolt. Célként lebegett tehát a környék irodaházaiból becsalogatni egy ebéd menüre az ott dolgozókat, de ami érdekes, hogy előbb fedezték fel maguknak a Közszolgálati Egyetem hallgatói, a TEK-esek, a készenléti rendőrök, így most ők adják a zömét a forgalomnak.

És szájról szájra terjed a híre! Nem csak azért, mert a kantin kajája szar, és ahhoz képest itt kánaán van, hanem mert tisztességes adagokat mérnek, és a lélektani határnak számító 1000 forint alatt (egy menü ára 950 Ft).

Míg a kaja olcsó, az ital nem annyira. Úgy éreztem, ez tudatos döntés, így szűrik meg a Hungária körút túloldaláról anno beeső kevésbé szimpatikus arcokat, és ha már így, akkor miért ne kerülhetne be egy igazán minőségi sör a kínálatba, egy olyan termék, amit nem kapsz meg a Tescoban.

Akár az állami közbeszerzéseknél. A Kapucinus sört főző házaspár a család régi barátja, ergo felesleges ide versenytárgyalás! Mi több, továbbra is a sörfőzőké marad a lehetőség, hogy (Nagy) Kapucinus söröző néven saját kocsmát nyissanak, ez meg itt mellékesen marad a kicsi, így az önmegvalósítás folyamatában sok vizet – szó szerint – nem zavarnak.

Míg ott ültünk, nagyon érdekes volt látni, hogy a Kis Kapucinus közértként is megállta a helyét. Többen jöttek az üres üvegeikkel be, és zsákmányoltak elvitelre teliket, majd mentek vele a bringát maguk előtt tolva boldogan haza.

Amit még észrevettem, hogy a vendéglátás itt valóban vendéglátás. Nincsenek mögötte berögzült mondatok, reakciók, mozdulatok, itt azonnal felismerik ha új vagy, és mindjárt érdeklődnek, mégis honnan jöttél, hol hallottál a helyről, mert valóban érdekli őket, hogy milyen volt a napod és hogy vagy, egyfajta természetes kíváncsisággal közelednek, miközben megjegyzik a rendelésed, és legközelebb ismerősként szólítanak.

Még javában tombolt a foci VB. Az is baromi kedves gesztus, hogy asztalokon színesben ki volt nyomtatva a csoportmeccsek pontos menetrendje, kint és bent egy-egy tévé beállítva, és a söröm mellé még egy olyan ajánlattal is előrukkoltak, hogy az 5. korsó után jár nekem egy focilabda!

Talán mondanom sem kell, szokásos 4 kori helyett ötöt ittam. A szokásos 10 órai hazamenetel helyett majd éjfélig maradtam, s bár a nyitvatartás is totál ellentmond ennek – a kertkaput bezárták, ki még nem dobtak -, egyáltalán nem bántam.

Csak esne gyakrabban a Kis Kapucinus söröző az utamba… Már azon agyalok, hogy egyik vasárnap kibérlem az egész kócerájt, tartok egy remek házibulit, mert hát igény szerint ilyet is lehet.

kalimpa:

Először beijedtem a térkép alapján, de aztán mikor felfedeztem, hogy helyileg hol is van pontosan ez a Kis Kapucinus, akkor rájöttem, hogy ez nem is annyira rossz. Főleg, hogy ugye a lakótelep aljában gondosan elfér a fiatal kispénzű tini és a már kiöregedőben lévő törzsarc, aki már akkor idejárt mikor én még meg sem születtem.

A kiszolgálás kedves és figyelmes, a csapos kis hölgy már-már zavarba ejtően udvarias és segítőkész, persze ez jó, ez legyen a legnagyobb baj.

Engem csupán egy dolog zavart, az pedig a hangulat hiánya… Kissé nyugdíjasklub feelingem volt. Hiányzott a zene, az akció, a fények, az ötletes design megoldások, bár a foci VB-t aktuális meccsét lehetett követni egy viszonylag nagy tévén.

De összességében jól éreztem magam!

balu:

Közepes. Semmi zigzag, semmi fikfak, semmi extra, de a kiszolgálás jó.

Árak a látogatás idején – Kis Kapucinus söröző

  • Csapolt sör (5 dl): Kapucinus világos, 450 Ft
  • Üveges sör (5 dl): Kapucinus Szeplőtelen, 400 Ft
  • Bor (1 dl): Irsai Olivér, 200 Ft
  • Rövid (4 cl): Unicum, 480 Ft
  • Üdítő (2 dl): Rostos gyümölcslé, 240 Ft
  • Meleg ital: Capuccino, 350 Ft
  • Harapnivaló: Hamburger Coleslaw salátával, 950 Ft

Értékelés – Kis Kapucinus söröző

4,0 pont

Felderítjük a környék kocsmáit.

vendéglátóhely érdekesség