*BEZÁRT

Látogatás2011. december 7. 19:00-22:30


Adatlap – Wichmann kocsma

Vélemény – Wichmann kocsma

apuska:

Wichmann Tamás kilencszeres világbajnok kenus, mielőtt versenyző lett, szakácsnak tanult. Mikor kiderült, hogy az 1984-es nyári olimpián (Los Angeles) a szocialista országok bojkottja miatt nem szerepelhet, elkezdte felépíteni a saját éttermét, amit 1987-ben Szent Jupát néven (a kenusok védőszentje) megnyitott, ahol azóta is ő a főszakács, süt-főz, kizárólag olyat, ami magyaros. Ám az ivó előtt erre nem utal semmi!

A szomszédon ott világít Bobek, de ezen sehol egy cégér, így csak gyanítani lehet, hogy a rácsos ablakon kiszűrődő fény mögött a már-már legendássá avanzsált Wichmann kocsmája bújik, viszont van rajta egy érdekes emléktábla, miszerint 1836-ban Schneider József ötlete alapján itt festették meg először a magyar kártyát a játékos kedvű honpolgárok nemzeti öntudatát élesztgetve, Tell Vilmos szabadságharcának felidézésével, a szigorú cenzúrát megkerülve.

Odabenn a tipikus cseh kocsmákra jellemző őszinte egyszerűség fogad, s ebbe az enteriőrbe tökéletesen beleillő a pokrócfinomságú, tekintélyes sörhassal bíró kocsmáros figurája, aki a csapnál véletlenül sem valami nagy sörgyár portékáját kínálgatja, hanem az ecseri sörfőzde Brandecker nevű édeskés furcsaságát, amiről nem igazán tudtam eldönteni, hogy ízlik-e vagy sem, de perverz módon végig azt kértem, hogy kiderüljön, ezután a másnap mennyire fáj.

A füst borzalmas méreteket ölt, elszívó sehol, de még a ventilátorok sem forognak. A terem akusztikája okán az asztaltársaságok beszédfoszlányai összeadódnak egy merő zajjá, a vendégek számától függően napi 6-8 órás műszakban ezt elviselni ahhoz hasonlatos lehet, mint a guantanamoi borzalmak.

Cserébe a kocsma olcsó és perverz, főként belvárosi viszonylatban. A bécsi szeletes szendvicsről meg mindenki azt mondja, hogy fölülmúlhatatlan, viszont a félelmetesen habzó házi sör üvegkancsókban pihentetése és a rendeléskor azok korsóba öntögetett mixe minimum gyanús, kb. mint az a bekeretezett húszezer forintos, amin a korona és bajusz alatt ott somolyog a 24 éve változatlannak tetsző kocsma tulajdonosa, hogy aztán hátratessékeljen a mosdóba és jót röhögjön rajtad.

Mikor elborzadsz. Mert itt biztosan elborzadsz. Az omló csempék és rohadó falak láttán, hogy a piszoár nincs összekötve az öblítővel, hogy se meleg víz, se szappan, se kéztörlő, jaj. Ellenben, ha valaha is megvalósul a „Transzport. A bevagonírozott ház” holokauszt-emlékmű terve, akkor majd lehet azt mondani, hogy grátisz jár mellé néhány autentikus belső elem, ami tényleg arra utal, mintha ott lennél félelmetes körülmények között egy csomó sorstárssal összezárva valami ismeretlen világ felé tartó marhavagonban.

Wichmann kocsma

kalimpa:

Undorítóan ótvar megsárgult falak, fa asztalok, és az iskolai székeket is meghazudtoló ülőalkalmatosságok – a putri kifejezés erre maximálisan megfelelő. Ronda, de még nem is finom. Zene nincs, csak hangzavar meg iszonyat füst! Gusztustalan.

bal:

Hát, itt is voltunk már párszor. Lepra, izzadó falak, olyan képek a falon, hogy el sem tudod képzelni. Megdöbbentő. Időutazás a békeidőkbe, műretro nélkül.

A kövér csapos flegma bunkósága az első két körben megmosolyogtató, utána masszívan idegesítő. Zenére ne is számíts, ahhoz legalább 2000 forintot be kéne ruházni, amire ugye itt nem telik. A WC katasztrófa.

Egyszer mindenképp érdemes meglátogatni, hogy érezd: MINDIG VAN LEJJEBB.

baller:

A csapolt sör nem pasztőrözött, de így is képes elállni 8 napig, amire semmi szükség, mert pár nap alatt elfogy.

Kétféle ember van. Azok, akik kétfelé osztják a dolgokat, és azok, akik nem. A csapos kétfelé osztja a sörfogyasztókat. Akik szeretik ezt a sört, kimondottan ezért járnak ide, illetve akik nem. Szerintem meg vannak olyanok is, akik nem ismerik.

Itt a nyitást követő másfél órán túl bármikor be lehet nevezni egy kiadós füstmérgezésre, talán ezért, no is a nem túl imponáló belbecs miatt ide a magányos nők csak félve nyitnak be.

anyicska:

A forralt bor túl édes volt, aránytalanul drága, és talán 3 decinek is kevés, miközben annyit kértem. A kocsmában uralkodó hideg elleni védőitalnak szántam.

zsolt:

Belépve a nagymamám szaga fogadott, ami egy kocsmánál nem épp előnyös. A hely megtalálhatatlan, és hazajutni is kihívás.

Árak a látogatás idején – Wichmann kocsma

  • Csapolt sör (5 dl): Brandecker, 280 Ft
  • Üveges sör (5 dl): Arany Ászok, 330 Ft
  • Bor (1 dl): Fehér folyó, 70 Ft
  • Rövid (5 cl): Unicum, 450 Ft
  • Üdítő (2 dl): Rostos gyümölcslé, 120 Ft
  • Meleg ital: Kávé, 230 Ft
  • Harapnivaló: Bécsi szeletes szendvics, 400 Ft

Értékelés – Wichmann kocsma

2,5 kocsmablog csillag az ötből

Felderítjük a környék kocsmáit.

vendéglátóhely érdekesség