*BEZÁRT

Látogatás2011. október 4. 18:50-19:50


Adatlap – kocsmanév

Vélemény – Zöld Macska diákpince

apuska:

Milyen színű lehet egy macska? Zöld? Ám legyen. Mivel a II. Főzdefeszt sajtóeseménye után kellőképp megszállt már az ihlet, az újdonsült ismerősök már könnyedén rávettek arra, hogy a város egy viszonylag félreeső részén igyunk még egyet. Ha zöld, akkor legyen zöld… csak ne a vége!

A Zöld Macska diákpince 7 évvel ezelőtt azzal a céllal jött létre, hogy amatőr színházi próbáknak adjanak teret, hogy egész éven át befogadják a diákszínházak előadásait, melyeket az erre fogékonyak belépőjegy ellenében nem csak megnézhetnek, de néhány csésze tea vagy különleges palacsinta fölött akár ki is beszélhetőek.

Mert amikor nincs színház, és a Zöld kocsma nem egy alternatív koncerthelyszín, akkor jellegét tekintve alapvetően teázó, ahol napközben főleg SOTE-s diákok, estefelé meg a bölcsész-művészfélék töltik meg a hangulatosan eklektikus pincét. Most akkor hogy kérjem ki magamnak, hogy nincs csapolt sör, de még söröskorsó se? Viszont a piros-fehér falak között van képkiállítás, vannak afrikai törpeálarcok, deszkákból ácsolt és kovácsoltvas polcokon egy rakat kacat biz-basz porfogó, miközben a bazári hangulatra ráerősít, hogy a vasbetonmacifröccs és VBK mellett itt egyedi nyakláncok és fülbevalók is kaphatóak.

A zöld A4-es lapokra nyomtatott, ám eredetileg kézzel írt és firkákkal gazdagon díszített étel- és itallap szkennelés vagy 50 féle teát, 14 turmixot, több mint 20 koktélt, kb. ugyanennyi melegszendvicset, 30 féle édes óriáspalacsintát, s 23 féle sós óriáspalacsintát említ. Lássuk be, azért ezek lenyűgöző számok, csak a koktélok és teák némelyike ne futna olyan gyermeki fantázianeveken, mint a Moszkva-Havanna tengelyTüzes víz lightElkapart srácSzervét Tibor fan clubBúvárparasztA ködben két banya… és most, hogy írom, újra fáj, inkább nem is sorolom.

A süppedős kanapék alternatívája a székek sokfélesége. A kávézó/teázó, klub- és olvasószoba, színházterem fonákja a Gyanús szárnyas és 2 cápa ihlette tematikus mosdók, ami óvón palástolja, hogy azt már milyen régen beépítették. A piszoárorrú cápa és a lányok használt tisztasági dolgainak QKA-ba helyezéséről kiselőadást tartó tyúkanyó felettébb perverz, szinte láttam magam előtt, mennyire izgató lehet itt szeretkezni – no de mit beszélek, ez itt másfajta hely, egy diákoktól diákoknak szóló, felettébb kultúr és elmés.

anyicska:

A Zöld Macska diákpince egy kellemes és otthonos hely. Látszik rajta, hogy főleg fiatalok járnak oda, és volt egy olyan érzésem, hogy maguk a diákok alakították ki a pincét úgy, hogy jól érezzék magukat beszélgetés, bulizás, de még pisilés közben is – a helyi mosdó elképesztő! A női részben gyanús szárnyasokkal találkozunk, a férfi rész meg cápáktól hemzseg. Igazi művészet!

De nem csak a festőművészeti különlegességeket kínál a Zöld Macska diákpince, hanem színházat is: különféle előadásokat rendeznek a hátsó teremben. Szóval, aki szereti a fiatal, barátságos környezetet, nem ragaszkodik a csapolt sörhöz és az ivás mellett egy kis kultúrára is vágyik, annak irány a Zöld Macska!

maca:

Nekem abszolút jó véleményem van a helyről (nem véletlenül ajánlottam), elég sokat járok ide. Nyáron különösen kellemes, mert amíg kint 40 fok van, lent a pincében a 20 fok a konstans. A társaság általában változó (legtöbben művészek), de mindig csendes, a zene sem szokott hangos lenni (leginkább lassú zenék mennek), még ha tele is volt a hely, sose kellett megerőltetnünk magunkat, hogy értsük egymás szavát. Az árak szerintem teljesen rendben vannak, általában sopronit iszom, amiért a 320 forint pesti viszonylatban egyáltalán nem sok. A melegszendvicsek is nagyon vállalhatóak, pontosan nem emlékszem mennyibe kerülnek, de többször is ettem, és sose bántam meg, nagyon sok feltét közül lehet választani, még kombinálják is kérésre. A pultosok nagyon udvariasak, kihozzák a piát az asztalhoz, lehet velük humorizálni, engedik, hogy a végén fizessünk. Igazából az a legnagyobb bajom a hellyel, hogy nem éjjel-nappali.

Árak a látogatás idején – Zöld Macska diákpince

  • Csapolt sör (5 dl): –
  • Üveges sör (5 dl): Soproni, 320 Ft
  • Bor (1 dl): Folyó, 110 Ft
  • Rövid (4 cl): Becherovka, 480 Ft
  • Üdítő (2 dl): Rostos gyümölcslé, 240 Ft
  • Meleg ital: Tejeskávé, 340 Ft
  • Harapnivaló: Melegszendvicsek, 590-690 Ft

Értékelés – Zöld Macska diákpince

3,5 pont

Felderítjük a környék kocsmáit.

vendéglátóhely érdekesség