*BEZÁRT

Látogatás2011. szeptember 28. 19:05-22:00


Adatlap – Zsiráf sörbár

Vélemény – Zsiráf sörbár

apuska:

Ez az a kocsma, amibe kinézete alapján már többször nem mertünk akartunk bemenni, de a Boat 300 okozta sokk gátlásainkat pillanatnyilag feloldotta. Mondjuk úgy, hiába a korsó söre láttán szája szélét nyalogató, a gyermeki énünket manipuláló mosolygós zsiráfábrázolás és a kosaras virág az ablakban, amennyi bepillantást a kilencedik kerületi utca a népi motívumokkal kacérkodó ablakrácson át engedett, az nem tűnt túlontúl bizalomgerjesztőnek.

A megkopott zsiráfos cégér és a zsi… sörbár felirat patinás múltat sejtet. Ezt a feltevésünk a pultos hölgy gyorsan igazolta, s ha emlékezetét az idejáró vendégek nem csalták meg, akkor azt is tényként kezelhetjük, hogy a 70-es években még Kis liliom sörözőként futott a hely, míg a Nagy liliom kicsit odébb mérte ugyanazt. Aztán, kb. 25 éve Zsiráf lett belőle. Hogy miért? Azt még 13 év munkaviszony után sem tudja, ugyanis a Blonder művésznévvel illetett házi csapolt sört régen, és most az Arany Ászokot se mérik zsiráfban, viszont a díszítés csak ennek megfelelően változatos: zsiráf minden formában.

A relatív olcsó árképzés és valami kiszámíthatatlan együttható okán úgy alakult, hogy a Zsiráf sörbár a rockerek törzshelyévé vált. Miként az igénytelenség és a gomolygó füst náluk nem akadály, viszont a csocsó, darts és a zenegép (megfelelő zenei választékkal) elengedhetetlen kellék, legfeljebb este 10 óráig tartó mulatozásaikhoz kitűnő táptalajt ad a Zsiráf, és havi egy pénteki alkalommal akár még egy karaokéra is rávehetők, amikor is 24 óráig is kitarthat az ordenáré óbégatás.

Egyébként van itt minden, mint a búcsúban, és főleg a pultnál. Függöny mögé elrejthető tévé, régi fényképezőgépek, fatányér, favilla, fakanál, bulifotó-montázs a személyzeti asztalnál, alkoholos és üdítőitalok reklámmegjelenése minden csatornán, szárazvirág kompozíciók, tükrök, színes szívószál csokor (macifröccshöz), lufik, képeslapok, avagy diszkrét cicoma, s főként praktikum, amihez megfelelően passzol a boxokban alkalmazott műbőr vonatülésekre emlékeztető összefirkált, karcolt, hasított szivacstömését hullató kialakítás.

kalimpa:

Persze lehetne azon vitatkozni, hogy mi az ismérve egy JÓ kocsmának: tisztaság, árak, kiszolgálás, zene stb. ezek szerintem mindegyike fontos szempont, DE van, amikor megdől a mi kis igénylécünk is, és átkalauzol minket veszettebb vizekre is.

A Zsiráf sörbár az pont egy olyan szakadt kocsma, ahol jó érzés leülni egy szakadt műbőr székre vagy/és teljes erőből pörgetni azt a fránya csocsórudat, amikor a hátunk mögött 40-es boldog pár dobálja a dartsot a táblába és üvölt a zenegépből az Ossian teljes hangerőn. Koszos és szakadt kocsma ez a javából és a Mester utca környékéről, ahol a kiszolgálható törzsközönség inkább az alkesz itt lakókból jön össze, illetve a véletlenül idetévedt kocsmafelmérőkből.

Jó volt itt az este, jókat ittunk és felszabadultan röhögtünk, néha még magunkon is, hogy mit is keresünk mi itt, de semmi nem tudott kitessékelni innen minket, kivéve a csapos hölgy 10 órakor, mivel hogy ők zárnak. de az utcsó kortyunkat megvárta míg megisszuk és pisilünk még elindulás előtt egyet. Jól éreztük magunkat itt, kissé a prágai kocsmák hangulatát juttatta eszünkbe.

Árak a látogatás idején – Zsiráf sörbár

  • Csapolt sör (5 dl): Arany Ászok, 275 Ft
  • Üveges sör (5 dl): Dreher, 385 Ft
  • Bor (1 dl): Tabdi félédes fehér, 60 Ft
  • Rövid (5 cl): Kommersz, 200 Ft
  • Üdítő (2 dl): Szénsavas üdítők, 120 Ft
  • Meleg ital: Kávé, 120 Ft
  • Harapnivaló: Rágógumi, 170 Ft

Értékelés – Zsiráf sörbár

3,5 pont

Felderítjük a környék kocsmáit.

vendéglátóhely érdekesség